Сълзи за Боряна Калейн след изящно представяне на нейната първа Олимпиада

Гимнастичката ни се нареди пета в индивидуалната надпревара, веднага след най-силните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

травестит и бездарен и тъп калейн

Спорт със съдии, не е спорт. Защо никой не може да ощети някой състезател на висок или дълъг скок, на хвърляне на копие, плуване или други, където се вижда кой е най добрият, кой вторият и кой третият.

...че онази Квачка Илияна никаква я няма-))))

тя на околовръсното бакча с дъщерите на примоция за лефки а раеф харчи по казината

Съдийството на тази олимпиада е изненадващо нечестно в много от спортовете...къде е японската точност, неприятна олимпиада...

най-голям кеф ми е че на рускините им го начукаха квадратен и то на олимпиада. кофтйе, бляд! години наред крадени титли, мен ми капе на душата!

Вуте, ти ли си?

Най-големият кеф идва от това, че точно Русия превърна този красив спорт в едно препускане да се натрупат повече трудности, който носят точки и увеличават оценката за сметка на артистичността, прецизността, изящното представяне на някаква идея. Япония бе другата в това диво надбягване. Тези две държави промениха правилника до тази изродщина, която българкитеи италианките се опитвха да избягват дълго време, но така не можеха да печелят медали а участваха в утвърждаването на едно убийствено безумие. Единствени испанките до днес отказват да приемат това и изчезнаха от сцената след 2016. Днес , точно на ОИ се случи на два пъти за един ден това, за което народът казва Който нож вади- от нож умира Линой спечели олимпийската титла с груба грешка, но със съчетание с повече трудни елементи. А в квалификациите българският ансамбъл след груба грешка в едното си съчетание, поведе в крайния резултат с почти ДВЕ ЕДИНИЦИ пред рускините, само заради безумно трудните елементи в двете си съчетания, които им донесоха нужния сбор. Русия е втора, а Япония пета или шеста с очевидно изтощени гимнастички, допускащи грешки като че са накрая на силите си от препускане.

Много точен коментар. А в момента Ирина Винер обяснява как изчезва изкуството в художествената гимнастика.

Аууу, а те пък рускините едни артистични. За 5 години не съм гледала1 съчетание на двете изкуствено усмихнати "лисици" Аверени. Не случайно търкаха пейката предния олимпийски цикъл. А правилника специално беше за тях направен. То като си некадърен няма оправия.

Ха-ха-ха.... По наглост нямат равни на себе си... Винер е за линч и за забрана да стъпва на международен подиум. У дома да й построят, ако щат, и мавзолей приживе.

много са нагли да, типично руска черта. Нагли, противни и арогантни. Правопорционално на простотията им.

Същата история като с щангиста ни в кат 109 кг. - Христов. Била му потрепнала лявата ръка и не му признаха опита. Дадоха поне 5 повторения с опита на златния медалист - (един узбек) - РАЗЛИКА НИКАКВА !!! Взеха му бронзовия медал по този начин !! Така и тази симпатяга - Калейн - ОЩЕТЕНА Е, РАЗБИРА СЕ !! Рептилите искат буквално целия свят да е в нозете им - затова и подкрепят техните си хора !!!

Не. Боряна не е ощетена. Беше прекрасна в последните две съчетания, но неуверена в първото и с грешка във второто. Освен това отстъпва по трудност на Линой, Аверини, Салос и Харнаско. Това е реалността. Боряна е талантлива и млада. Има път поне до следващата олимпиада. Очаква се и нормализиране на правилника в посока на нейната уникална артистичност. Ще бъда безумно щастлива да има късмета да се осъществи. Успех.

tonk11

Съжалявам за момичето но според мен това отдавна е безсмислен спорт. Толкова е субективно съдийството, че е безсмислено да има състезания.

Аз още плача!!!Сега сериозно-това натоварване с очаквания към тези млади момичета,това "позлатено"чувство към тях използвано през годините повече без повод,тази истерична и комплексирана увереност,че сме най-добри,просто ги съсипва!Хора,това е само един спорт или не!Оставете ги на мира-като спечелят-супер,като загубят-следва ново състезание.Така мисля!

Да, видях как израелката след грубо изтърваване на лентата получи първо място. И после дори не смееха да дават на повторенията грешката й. А нашата, след перфектно изиграване, получи пето място. Изобщо нищо не се е променило в художествената гимнастика за 30 години. Само дето този път бяха решили да толерират друга държава.

Обикновено толерират рускините. Този път разнообразиха! Ние винаги сме прецакани.

Не си прав. Класирането е на базата на сбора от 4-те съчетания. Дина и Линой бяха с най-големи шансове за титлата още от първото съчетание и до самия край. Линой изтърва лентата и оценката й бе редуцирана за това, но излезе на първа позиция в крайния резултат. Боряна допусна грешки в топката и спести някои трудности, който носеха точки. Като цяло леко отстъпва по трудност на сестрите, Линой и двете гимнастички от Беларус. Не ме разбирай погрешно- обичам я, харесвам стила й, подкрепям я от сърце, но това е реалността. Нещо подобно се случи при ансамблите рано тази сутрин в квалификациите. Нашите момичета допуснаха грубо изтърване на бухалките, но в крайната оценка изпревариха рускините, които не допуснаха груби грешки и в двете си съчетания с близо 2 единици. Защото играят най-трудните съчетания и не спестиха трудните елементи, които им носят точки. Така компенсираха загубата при грешките. Съдийството в ОИ бе максимално близо до обективността. Оценяването на всяко съчетание се извършва едновременно от две комисии / едната - контролна/, при разлика от 0,5 се преразглежда отново на запис и се преоценява. При контестации се прави същото. Руският щаб изиска няколко пъти преразглеждане, вкл. при последното, решаващо съчетание, но след преразглеждането, потвърдиха оценката.

Благодаря, Фен. Хубави коментари, изчетох всички, подкрепям.

Не гледам вече спортове с толкова много субективизъм и спорни съдийски отсъждания! Все пак успех на ансамбъла утре!