Боряна Калейн се разплака пред камерата на БНТ минути, след като стигна до пето място в многобоя на индивидуалното състезание в художествената гимнастика.

20-годишната ни грация се представи страхотно, игра изящно и с висок праг на трудност в съчетанията. Очевидно бъдещето е пред нея, като тук я изпревариха само най-силните гимнастички в света.

"Щастлива и горда съм от представянето си - каза Боряна пред репортер на БНТ. - Имах психически проблеми в последните месеци и това е още една причина да смятам играта си тук за успех.

Нямам думи да опиша усещането... Мечтала съм да съм на Олимпиада, играт, станах пета. Не намирам думи... Научих се, че не бива да губя вяра в себе си и мога да постигна всичко.

Не мисля отсега за Париж 2024, това е твърде далеч. Но се надявам да бъда и там, разбира се. Сега ще си почина, а през октомври пак сме тук, защото Световното първенство е в Япония."

Българката бе една от едва петте състезателки с обща оценка над 100 в крайното класиране след изиграване на отделните уреди.

Калейн завърши със сбор от 100.625 точки - 25.900 на обръч, 25.625 на топка, 26.650 на бухалки и 22.450 с лента.

Историческо олимпийско злато спечели Линой Ашрам от Израел със сборна оценка от 107.800.

Втора остана голямата фаворитка преди състезанието - Дина Аверина (Руски олимпийски комитет), която получи 24.000 на лента и събра 107.650.

Донякъде изненадващо бронзовият медал отиде при Алина Харнаско (Беларус, 102.700). Тя изпревари другата руска състезателка във финала - Арина Аверина, която е четвърта.

Снимка: Getty Images