Седем пъти Шумахер: 15 години от историческия ден (галерия)

Най-доминиращият победител на новия век спечели 15 състезания през онзи сезон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъмно зеленото момче от Грейт Бритайн тая година ще има 6 титли, а както върви догодина е взел и седмата.

черното момче може и да бие рекорда на Шумахер..има вече 5 титли и се бори з 6-та

Велик! Велик! Велик!

Шумахер бе много постоянен. Ако не е пръв е обикновенно втори. Развиваше колата. Ферари преди него бяха средняк и се радваха като стигне колата шеста, примерно с Ален Прост. С очевидно по-лоша кола, Шумахер имаше шансове за титла до последното състезание. Други се изтрелят нагоре случили на кола и следващата година никакви ги няма. Шумахер и в Минарди (най-слабата кола преди) сигурно щеше да печели точки.

Сори! Сега видях че ти по принцип си пишеш глупости След вторият ти пост реших че просто може да си се объркал Ферари ...средняк преди Шумахер???WTF

Явно не си гледал формулата тогава. Шумахер е питал мениджъра си, защо да ходи в толкова слаб отбор, когато бе спечелил 2 титли с Бенетон. Не че Ферари не са били голям отбор преди - били са. Но тогава бяха зле, с нулеви шансове за борба за титла! С Шумахер имаше много добър екип и се пребориха.

Титли на Ферари преди Шумахер отишъл там 1996г. При пилотите: 1979 Джоди Шектър При конструкторите: 1983 Много години преди да дойде Шумахер и още повече преди да почне да побеждава в серия. Във Ферари Алези бил 5 години, като предната на идването на Шумахер година 1995г. Жан Алези има 1 победа в Канада и тя му е единствената! Класиранията му крайни във Ферари са от 1995 назад - 5,5,6,7,7. Герхард Бергер завършва с Ферари от 1995г. назад - 6,3,8 прекъсване в други отбори и назад пак е карал за тях. Като преди май и Ферарито имаше много повреди. При Шумахер бе стабилна и това им бе предимството от по-бързи коли

Великият Шуми! Наистина, говореха нещо , но не че Шумахер има вина, ами просто е преследвал Сена по петите, което може да е довело до грешката на онзи завой

Шумахер тогава бе пред Сена. На пистата много глупаво имаше стена до нея на завоят. Сена си опря гумите в стената и едната при излитане го удря по каската, което е фатално. После решаха да променят правилата и да "вържат" гумите по-здраво към болидите.

Пак бъркаш Шумахер беше зад Сена - от неговат камера са най добрите кадри от катастрофата

ИМАШЕ ЕДНА ТЕОРИЯ ПРЕДИ ВРЕМЕ,ЧЕ КАТАСТРОФАРТА НА СЕНА Е ПРЕДИЗВИКАНА ЗА ДА ПОБЕДИ ШУМАХЕР

Никога не е имало такава теория...в нито един момент По безумно нещо досега не бях чувал

Беше си грешка на Сена и много глупаво решение да има стена до пистата на завой. Сена просто е рискувал повече от колкото трябва и закачи стената, след което излетяла гума го удря по каската. Като Сена тогава бе втори след Шумахер. Последният веднъж се разрева от спомен за Сена.

И при теб няма нищо верно в това което си написал. Така и не доказаха дали е грешка на Сена или повреда в колата(или съвкупност от двете) Сена не закачи стената ,а се удари в нея с 310км(въпросът беше какво накара Сена да излети от пистата и да се забие в стената)щото завоя Тамбурело не е много остър,но се преминава с голяма скорост. Сена не го уби излетяла гума,а при удара предната дясна гума го удари директно по каската(в лицето) - след това се разхвърчаха гумите. Пиша ги тия неща като един от най големите фенове на Сена - гледал хиляди пъти катастрофата и с голям интерес следих цялото следствие (което продължи много години)

Това е което аз си спомням, дали бъркам не знам. Преди се надпреварваха със смени на гуми и това може да е разликата. И аз бях привърженик на Сена, но нов. После спрях да гледам Ф1 за поне година. Това че е от неговите гуми го знам. Затова и писах, че после промениха правилата, да са по-здраво закачени гумите.

Завинаги най-добрия!

Завинаги, завинаги, колко да е завинаги? До момента до който някой не спечели 8 титли. И по-рано някои казваха, че никой не може да надмине 5-те титли на Х.М. Фанджо. Пък ей на, че може, даже вече са двама.

ОК Поправям се Засега най-добрия! Доволен ли си?