Специално за Dir.bg: От левкемията до рекордите. Историята на Митко, който бяга за другите

Даваха му месец живот и пиеше по 94 хапчета на ден, а сега се готви за 900-километрово състезание

Обратно в новината

Коментари - Специално за Dir.bg: От левкемията до рекордите. Историята на Митко, който бяга за другите | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осем хиляди преглеждания на статията,ако всички си изпратим по 1 лев на Митко(ще има за екипи за години напред).

Хайде всички институции в Русе да се самосезират и да стане учител в града!!!!

Момчето е герой! Как можем да се свържем с него чрез Фейсбук или Patreon и да го подкрепим?

Това е профилът му във Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014795645168

Истинска история за силата на духа! Огромен поклон и респект за Митко! Да е жив и здрав още много дълги години!

Браво на Човека! Успял е да се пребори за себе си и сега се опитва да спасява други чрез това, което прави! Респект!!!

Много са и умрели.Един митю повече и какво?

Такива като теб не бива да се създават, раждат и отглеждат! Нещастник! Познавам Митко и той струва 1000 пъти повече от теб!

Му остава месец ама в средата на 2014та е още жив

От Диагнозата до Трансплантацията се извършват курсове Химиотерапия, с които да се постигне РЕМИСИЯ, за да може Трансплантацията да бъде успешна. Острите левкемии са много агресивни и се развиват за много кратко време. Ако се диагностицират правилно и навреме, шансовете са големи при наличие на донор. Трансплантацията на стволови клетки от донор е единствения вариант за излекуване или удължаване на живота!

Браво на Митко! Силен дух и желание да живее истински живота си. Успех му пожелавам и дълги години напред.

Благодаря ви за информацията. Желая ви крепко здраве и дълголетие. Слънцето винаги ще изгрее!

Благодаря Ви! Бъдете здрави и празнувайте Живота всеки ден!

Истинско вдъхновение е за мен Митко! Познавам го чрез социалните мрежи, говорили сме си по телефона. Аз също съм трансплантирана след диагноза левкемия. Живея втори живот вече 1 година и 4 месеца благодарение на доброволен дарител от Полша от Международна донорска банка. В България също има донорска банка, но има около 2500-3000 човека. Няма разгласа за това, че Донорството на стволови клетки е подобно на даряване на кръв, няма нищо общо с донороството на органи. И всеки в добро здраве може да дари на друг - Живот! Медицината много напредва и в България има качествено и безплатно лечение на страшни диагнози като Левкемия, Лимфом и други злокачествени заболявания на кръвта. Благодарна съм на моите лекуващи лекари и на всички от екипа на Клиниката по хематология - Варна. Възхищавам се на Митко за силата и непоколебимата вяра в каузата! Исках да го подкрепя финансово след Прехода му Ком-Емине, но той каза, че за този преход има осигурени средства и пожела да даря сумата за малкия герой Митко, който в Израел се бори с 2 левкемии, както и сторих. Дори и в нужда от средства, Голямото сърце на Митко не пожела средствата за себе си! Пожелавам повече хора да чуят за неговия героизъм и да го подкрепят - ако не със средства, то поне с това да се поинтересуват от каузата - Даряване на стволови клетки! Вие сте на ход! Тук можете да прочетете повече как можете да станете дарител https://alexandrovska.com/bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F

повест за истинския човек е написана за такива хора

Да е здрав и щастлив човека, доста е препатил, но се е вдигнал!

Голямо БРАВО на това момче!!!

Ето такива хора трябва да се показват, а не разни ояли се политици или вмирисани плеймейтки. Респект за това момче и дай боже още много-много години да следва каузата си. п.п. Сигурен съм, че много хора ще искат да го подкрепят финансово, добре е, че получи гласност.

Чест и почитания. Само напред и нагоре.

Лекарите погребват грешките си! Сега някой от "капацитетите", които са го съветвали да не натоварва сърцето си, ще си признае ли грешката, ще си извади ли поука или ще продължи да блъска пациентите си с "лекарства" от определени доставчици и производители?!

Поклон пред този голям човек и несломим дух! Срам за жалката държава в която хората са принудени да вегетират и напук да се борят сами срещу системата и статуквото...Продължавай, момче, бъди все така напорист и търсещ, светъл пример и лъч надежда в безкрайната сивота на всеки, попаднал в подопно положение и не само...! Единствената искрица надежда за бъдеще на територията, наречена България са хора като теб!

"35-километрова планинска дистанция, но ако се махне денивелацията, се превръща в класическите за маратона 42 километра." Поредният Дирски "бисер"! Не "ако се махне", а напротив - "ако се отчете/добави..."!

много браво, много нещо, ама все пак и лекарите имат някакъв 'минимален' принос към цялата работа . един лекар говореше по телевизията за пациентита : "когато умре в болницата - лекарите го утрепаха, когато се оправи - господ му помогна"

Лекарствата трябва да са безплатни,така няма да има много болни хора. Те ще работят и ще плащат данъци. Сега лекарствата са недостъпни и все повече хора тежат на здравната система и не работят. Цял живот са на издръжка на държавата.

Спорта пази от болести,дрога,мързел,вредни навици, хазарт.

МЪЖ на място! Няма какво друго да се каже. п.с Първият смислен материал в дир-а за тази година.

Голямо браво е малко. РЕСПЕКТ!

Герой! Не се отказвай, момче!

Няма такьв народ.

Впечатляващо! Адмирации за Митко и за журналиста, който е намерил историята му

Абе да е жив и здрав момчето, да си бяга и да си тренира, ама ако чака благодарности от държавата, ще има много да чака... Няма смисъл да се разочарова излишно. У нас, за съжаление, отдавна важи принципът на джунглата. Всеки се спасява поединично

Да се възпроизвежда робското мислене е пагубно за нацията, но пък е много удобно за индивида...

занимание самотно... Всичко тръгва отвътре, от самия човек. Това момче е герой - то не се е отказало от себе си. Проблемът у нас е, че в 95% от случаите, когато на някого му се случи нещо неприятно (не говоря само за здраве) той/тя сяда и чака бай Иван да дойде да му помогне. А това момче не чака институции. Той има правилната нагласа - той е човекът, който бута институциите. Пожелавам му безгранична сила! Да е здрав!

АДМИРАЦИИ