Коментари - Сръбският валяк Никола гази логиката, статистиките и стереотипите в НБА | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добър е ,да, но за да те приемат за истинска звезда ти трябва и участие във финали на НБА. Пожелавам му успех! И хайде по-кротко с политиканстването .

Ако вземат и Веенков, ще настане Блаканска ера в НБА. И тримата са много над средното афро ниво в лигата.

ZA GADNITE SYRBI NOVINI NE CHETA! TOVA NE SA NI BRATJA A NAI-GEMITE VRAGOVE. POMNETE ISTORIATA

така е, но не очаквай от платени русороби да знаят българската история.

Ти си ограничен човек , мислещ се за патриот.

Ако разсъждаваха като тебе хората по света, нямаше да има ни един ден мир на нито една точка на планетата.

ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЩЕ СЕ ЧУДЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ АКО СЛАВЯНИТЕ ГИ НАБАРАМЕ НА БОЙНОТО ПОЛЕ :))

Йокич не е виновен за наградите, които получава. Все пак повечето имащи право да гласуват журналисти са бели мъже и е нормално да се подкрепя бялата раса. Това го разбирам. Тази година е безпорен и ще е напълно заслужен! Денвър са водачи в западната конференция и той има основен принос за това. Първата му MVP титла обаче беше меко казано незаслужена - през 2021, Стеф Къри имаше най-добрите показатели и всеки втори мач правеше по 40 точки. В тази година беше безспорен номер едно, но поради множество контузии, беше единствен при Войните който беше на топ ниво и силите на отбора бяха достатъчни само за Плейин фазата. Йокич го докара с един мач повече, но разбира се отбора му отпадна бързо-бързо, поради липса на класа. Тогава журналята обясни наградата на Йокич и това, че Къри не я получи с това, че досега в историята на наградата, те не я били давали на отбор, който не е участвал в плейофа и въпреки безпрецедентните индивидуални статистики, се оказа, че е важно отбора да е в плейофите - въпреки, че Йокич и отбора му бяха пълен провал. На следващата година, т.е. 2022, Къри (и неговия тийм) заложиха на повече отборна игра (повече споделяне на топка, повече комбинации и т.н.т), при което индивидуалните му ститистики бяха по-лоши от 2021, но за сметка това беше истински лидър и чисто статистически, в рамките на отбора имаше феномелни "плюс" статистика, която показваше колко е ефективен и важен, когато е на терена. Историята е ясна - не само, че GSW станаха шампиони, но и Къри стана и MVP на финалите - НОООО отново не получи MVP в редовния сезон, ЗАЩОТО важни били индивидуалните статистики... които не бяха важни през предишната година. С други думи Къри беше ощетен в поне от едната от двете години, а защо не и в двете: 2021 и 2022. За това и "сръбския валяк" ако спечели тази година, ще му е първата заслужена - в крайна сметка ако отбора ти не е на първите места, поне в редовния сезон, то колко добър да си? Може би като играе целия отбор за теб?

Ми така е то не става само с ядене и сила, трябва и акъл, с който белите доказват, че са по-добрите! Евала ти, брато сърбине Никола! Гениален, като адаша му Никола Тесла! :)

Докато ние си мислим че сме голямата работа, сърбите мачкат по всички фронтове.

Най-много мачкат по морските си плажове.

Джокович го каза: не е важно от къде идваш. Важното е много да го искаш и да вярваш, че можеш да го постигнеш!

Мисиркия сайт

Е точно пък с това, какво те подразни?

Джокич е просто с много по-висока баскетболна (и обща) интелигентност от тия, които го заобикалят. Голям кеф е да гледаш как се влачи на терена сред разни зверове-атлети и им разказва играта.

Абсолютно! Имай предвид, че физически е добре подготвен и издържа на големите натоварвания, а понякога много яко го пазят и той пак гази! За мен в момента е без еквивалент като лидер. Няма друг такъв, който да остава в отборната игра без да залита към статистика и лични успехи.

Само да не направи някоя изцепка като Джокович, да каже че ме иска да де ваксинира, че не харесва гейове или ,че не одобрява черните да бият бели при протестите си. В САЩ политическата коректност е над всичко!

Йокич прави исторически неща в НБА. Поредното доказателство, че когато инвестираш в детския спорт, дори и малки държави като Сърбия, могат да създават играчи от световна класа. За съжаление, България е на съвсем друго дередже. Може само да си мечтаем да имаме баскетболист като Йокич в близко бъдеще.

Мачкайте славяни тея саксончета и гендърчета....

Джокич и Дончич са супер. Дано догодина можем да гледаме там и нашият Везенков - едва ли ще бъде от техният калибър, но ако прави по 15-20 минути на мач, за него ще е супер.

Аз не искам да гледам Сашко там. няма ли пълно доверие и подкрепа от тренера в Америка, няма да му се получи.