Статистиката е категорична: Футболните снайперисти влязоха в Червената книга

Головете от фаул намаляват драстично в Топ 5 на първенствата, а причините са комплексни

Обратно в новината

Коментари - Статистиката е категорична: Футболните снайперисти влязоха в Червената книга | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Липсва още един основен фактор за мен, а именно, въведението на спрея за дистанция. Преди всеки си слагаше стената много по-близо до изпълнителния, съдията посочи едно, а като се обърне и стената вече е с метър дори два напред. Сега това е невъзможно - чертата си е там и няма мърдане. За това и отборите се пазят много повече от фалове в невралгичната зона

Няма по добър от Пламен Гетов.Жалко че когато е играл не е имало статистика за това.Щеше да ги отвее всички и Меси и Роналдо та даже и Марадона

Като се мешат навсякъде политиците и мафията им спорт няма да гледаме а нагласени театри където резултатите се знаят предварително.За пример в какъв мащаб е това погледнете последното световно където Меси загуби срещу С Арабия и бе възнаграден с купа и въздигната в бог на футбола.Даже и шефа на МОК признава че политиците все повече се месят в спорта.

"През сезон 2014/15 клубовете в петте елитни европейски лиги пробват 2377 удара, а миналия сезон статистиката отчете едва 1612" - тук е мястото да кажете с колко се е повишил общият брой голове.

Мили дечица, най-добрият беше Пламен Гетов!

Защото новите "футболисти" са палячовци. Повече време тренират как да паднат, че да им дадат дузпа.

Има един бразилец, който играеше в Лион мисля. Жониньо Перманбукано се казва. Вкарваше уникални голове от фаул. Не съм виждал друг играч така да матира вратарите от файл.

Сега погледнах, има 77 гола от фаул.

Ти дибре си видял статистиката на Бразилеца.Но не се знае каква е статистиката на нашия Пламен Гетов, защото тогава не е имало такава иначе щеше да е най добрия в света по този показател.Лично с очите съм го виждал около 45 годишен играещ менаджер на Спартак Плевен.На мач с Добруджа в Б група изпълни 3 пряк свободни удара.И трите пъти отиде до стената и показа на вратаря горе в дясно ще бия.Там би и трите удара и вкара 3 гола и излезе.Най добрия.

То дори на европейското 1996, единственият гол от пряк свободен бил на Стоичков срещу Франция. Иначе имаше дори вратари с голове от преки свободни удари. Както и долният споменава разни като Жониньо Перманбукано.

Едно време когато футбола не беше само пари и вратарите си позволяваха да бият преки свободни удари. Чилаверт е вкарал над 30 (ако помня правилно)

В Уикипедията пишат Чилаверт имал 62 гола, но включва и дузпи. Не знам колко са от пряк свободен. На друго място обаче, че вратарят Рожерио Сени вкарал 131 го подобрил.

Точно , най-големият майстор на свободни удари за последните 30г със сигурност (ако не въобще), а не е даже споменат !!!!! Имаше много специфична техника на изпълнение и стреляше от разстояния , които изглеждаха немислими и изненадваше дантастични вратари ! Касияс още сънува кошмари от мача с Лион когато Лион ги поведоха 3:0 за 30 минути (а тогава Реал бяха голям екип - с Раул, Фиго, Р Карлош, Касияс, Бекъм ...) ... и Оливър Кан не го помни с хубаво ... https://www.youtube.com/watch?v=z87fGiSz_-o