Светът: Късметлия си, Кристиано!

Роналдо трябваше да получи червен картон, анализират медиите след Португалия - Иран (1:1)

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сто пъти да се гледа повторението, се вижда едно и също "задържане с ръка" или "избутване с ръка". Както искате. Ако за такова нещо се даваше червен картон, в много от мачовете отборите ще завършват с по 7 души! Мераците и желанията са друго нещо.

Баце на колко ракии го виде това задържаен с ръка? Удар без топка, нарисуван червен картон. Нищо спорно няма, освен цвета на картона. Просто си траи и се прави, че не се случило, понеже беше на косъм, смятай, изпусната дузпа, задължителен червен картон и ако Иран беше вкарал, Португалия отпадаше. Абсолютен аннтигерой ставаше и то просто от яд, че не е вкарал една дузпа....

Роналдо е голям футболист, но никога няма да стане велик, защото и сто години да играе, няма да проумее, че футболът е колективен спорт и в него играеш за отбора, а не за себе си. Вчера се вбеси, че изпусна дузпата и това катализира мензиса му, причинен от факта, че слез втория кръг не е лидер при голмайсторите. В резултат, за една семка да отпаднат от Иран, което щеше да е сензация, но не и нелогично.

Бая злоба си излял! Да караме обаче по ред. Роналдо е велик заради постиженията си. Някои вече се изнервят, че всяка година е носител на "златната топка",клубен шампион на Европа и шампион на Европа с националният отбор на Португалия! Това са неща, които са факт. За уменията му на гол майстор е излишно да се говори. До сега има 4 гола. Като 3 от тях са срещу Испания! Не срещу Панама или Коста Рика! Нали се сещаш каква е разликата. Всеки може да пропусне дузпа. От това никой не е застрахован. Ако я беше вкарал, мачът свършваше! Нарушението на Роналдо беше "задържане с ръка при борба за топката", а не "удар с ръка". За такова нещо не се дава червен картон. Преиграването на футболиста на Иран съща беше факт.Знам, че не го обичате Роналдо, защото Меси и Наймар от него не могат да си поемат дъх през последните години. Те са в сянката му! Изнервящо е, но е факт! Постиженията, постиженията и пак постиженията правят един футболист велик! А не журналистическите лакардии и желанията на този или онзи!

Много си пристрастен, дори болен запалянко. Да караме подред. Роналдо, както казах, е голям футболист. Шампион на Европа го направиха съотборниците му, защото той фактически не игра на финала срещу Франция. Вкара три гола на Испания, от които: един от дузпа; един след абсолютно левашка грешка на вратаря и един от пряк свободен удар, при който стената не беше изградена правилно. Да ти кажа защо. Най-десният от стената, от гледна точка на Роналдо, беше най-нисък. При удара, топката облиза главата му. А стената пазеше лявата част на вратата, от гледна точка на вратаря. Който и друг да беше флангови, топката излизаше в корнер. По отношение на Шампионска лига и Златната топка. Ако ШЛ е критерий, минимум 2 от топките на Роналдо трябва да са за Рамос, щото той измъкна отбора от загуба в два финала, в последните минути на мачовете. А за това, че на Роналдо му свирят измислени дузпи, прави безнаказани нарушения, дава акъл на съдията и постоянно крещи на съотборниците си, че не му подават - моля, щом го харесваш такъв, не ти се меся.

Навремето какви мъже практикуваха спортът футбол ! Ритане, блъскане, пукнати глави !!! Изправят се на крака и продължават ! Помня Марадона как играеше с пуснати чорапи и без предпазни кори, а защитниците се изреждата да го ритат. Сегашните "дами" за нищо не стават ! С 10 протектора по тялото и само да ги докосне чужд играч и скачат както каза един от гостите на БНТ, като разтреляни тюлени ! Да не забравя да акцентирам и върху държането на л...то С.Рамос, който извърши какви ли не груби фалове, но като посегне някой да ритне него, скача като заклан !

Как ще му даде червен картон?! Нали, ако го изгонят, Португалия няма да спечели и 1 мач. Хайде, стига. Пък и това е същото като в България : цивилен извърши измама или грабеж - баам в затвора,политиците ни го правят всеки ден и даже имаше доказателства, нищо. То е ясно, че и ФИФА стана като Евровизията- дозата политика и убеждения е най-главният фактор. Тъй, че хора, не очаквайте,дори да му счупи ръката на терена, да му дадат червен картон това световно. Нито на него, ни на Меси, ни на Неймар или там, някой "погален от слънцето" .

ако гледаше футбол щеше да знаеш ,че Португалия сътана европесйски шампион без Роналдо в решаващия мач. И без него могат да се справят. Тук нпмаше нарушение за което д аму дават червен картон. Исиот аот иран с ебеше запънал като магаре на мост и даваше назад и той за да го преодолее се пресегна с ръцете си пред тялото миу за д аможе да го заобиколи и мине пред него. Удар нямаше, а си заслужава. Аз не знам как се въздържат,но ако бях на мястото на Роналдо щях да ида да му вкарам един на симуланта да усети кво значи удар и да знае що реве.

Стана с изключителен късмет, едва стигнали до финала. Напълно неубедително. В другият поток се изтрепаха големите и бе първенството на изненадите, че отпадаха считаните, че имат по-големи шансове исторически погледнато. В другият поток първо се трепаха Италия с Испания. После уморените италянци играха с Германия и паднаха. После уморените немци паднаха от Франция. Накрая уморените французи паднаха от Португалия. Но Португалия не срещна нито един отбор печелил титла до финала. На всички останали умората от предният тежък мач повлия. Преди европейското бяха загубили в контрола от нас с 0:1. ;) А ние тогава падахме с по 2:7 от Япония и подобни. Е онзи мач имахме изключителен късмет и ни се разминаха 10-тина гола. Но като изключиш Роналдо, колко други португалски футболисти познаваш? Някакви играещи по Турция на над 30 години, като Куарешма. Имало някакъв Маутиньо ли се казваше и ми приключиха познанията. Вярно че не ги следя от отдавна. На предното световно Германия ги би 4:0.

Не си прав баце, Португалия имат доста стойностен отбор, всичките им футболисти играят в прилични отбори, доста балансиран отбор, който предлага идеалната среда за нарциси, като Роналдо, когато направи нещо, всички забелязват, а когато тотално се оака, като вчера, отбора пак се оправя.

Гледах го сега и не бе нещо особено положението. Докато онзи му се пречкаше ;) , с ръка го избута реално в гърдите. Точно за жълт картон си беше. Не че Роналдо не може да бъде гонен за много неща, но тук си е точно решението.

Абсолютно си прав. Ситуацията беше провокирана от иранеца, който се пречкаше на Роналдо и не му даваше да мине, дори и без топка. Роналдо опита отляво, отдясно и накрая просто го избута. И онзи почна да симулира и се направи, че колабира. А нашите коментатори вече опищяха света, все едно е станало някакво престъпление. Нищо особено не беше. Съдията мъдро отсъди жълт картон.

медиите..има си съдии за тази работа.медиите са манипулатори на тълпата! Нагледахме се на доста по груби прояви без никакво наказание.

Някой за справедливост и правдивост в спорта ли говореше.