Коментари - Световният футбол превъртя брояча на историята - € 7.6 милиарда за трансфери (и това не е всичко) | Корнер.dir.bg
назад

Световният футбол превъртя брояча на историята - € 7.6 милиарда за трансфери (и това не е всичко)

Играта все повече се превръща в надпревара с пари на масата, а не на терена

Обратно в новината
| Редактор : Динко Гоцев

Коментари - Световният футбол превъртя брояча на историята - € 7.6 милиарда за трансфери (и това не е всичко) | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 12

То, няма да е само нагоре, в един момент ще спре кранчето. След пик, следва дъно и т.н.

За да се соре това трябват само 2 прости стъпки. Първо, таван на заплатите на играчите за година общо за клуб. Така няма всички звезди да се събират в един и същ отбор. Просто няма да има начин да им плащат. Малките отбори ще задържат звездите си и конкуренцоята ще се увеличи. Второ, ограничаване на броя мачове изграни за сеозн от всеки играч. Така звездите ще трябва да почиват. Ще играят повече играчи и отово ще има увеличаване на конкуренцоята и намаяване на разликата между финансово силните клубове и финансово по-слабите. Просто е, но няма желание.

В един момент, определено ще влезнат някакви рестрикции,..просто няма начин... нещо ще има.

Сумата изглежда внушителна, но реално това са прехвърляния на пари между различни отбори, разходът за един е приход за друг. За футбола се губят единствено комисионните по сделките, които отиват при посредниците и агентите по сделките.

А защо трябва да се дават милиарди за шепа маймуняци гонещи куха топка? Спортът трябва да стане аматьорски както беше преди години. Спортът е за здраве а не за гладиаторски борби. ММА състезанията трябва да се забранят. Забранени са кучешките борби ама човешката вакханалия от кръв и счупени кости е разрешена. В що за общество живеем.

Да ама това са само трансферите. Ами заплати ами инфраструктура ами залаганията. Говорим за стотици милиарди.

Много пари се натрупаха на тоя свят затова ни организират пандемии и войни

И аз се чудя...

С парите за ритнитопковци ще направят детски площадки във всеки квартал и ще изхранят Африка. Лицемерие пълно.

ами като има балъци да плащат по 100 евро за билети .........

Бай Ганьо много обича да дава акъл на хората как да си харчат парите и изобщо да решава проблемите на планетата с чуждите пари.

трябва да се гледат нетните пари за трансфери. Ако един отбор е купил играчи за 100м и продал играчи за 90м, то реално е изразходвал само 10м за трансфери. А иначе общата сума за трансфери е 190м.