17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С малката разлика ,че в германския отбор няма етнически германци, а в руския повечето са само рускоговорящи.

всички са били добри ученици и доста са научили от българските учебници! Браво, сега света знае истината!

шляхта смирно

Хора на вас явява ли ви се някаква картинка с женска глава?

Победите на княз Александър Невски поставят началото на много руски победи срещу агресорите от Скандинавието и германските земи. Петър първи довърши шведите, а Сталин изтръгна гръцмуля на Хитлер. Междувременно Наполеон бяга по бели гащи от Русия, през цяла Европа. И загуби 500 000 армия в руските полета ...

Може ли да обясниш какво общо има въпросният белирбег Александър с Русия. А и "великите" му победи са впечатляващи примерно в споменатата битка орденците губят 20 рицари и 400 естонци (това са жертвите според архивите на ордена суздалски архиви няма). Войната се води за контрол над Естония след въпросната битка тя си остава на ордена. Колкото до шведите белирбег Александър воюва с шведски феодали (местния ярл управляващ едно две села от който може да изкара към 200 война с които отива да граби) та победил няколко такива банди и светец го направили.

Въпрос с понижена трудност: В коя битка руската армия побеждава Наполеон?

Пияните ватници са уникални идиоти. Няма други подобни в целия свят.

Главата ти е пълна с вата

но тука яко се раздухва. за пореден път се убеждавам, че тука са на почит украинските източници, които сипят огън и жупел и по най-малкия повод. търсих подобни новини в интернет (не българския) - няма бе.

Русия да вземе да направи клипчета на - Монголското нашествие в Русия 1236- 1242 на Златната Орда, когато Русия е ликвидирана! - Битката при Ирпен през 1321, когато литовската армия на литовския княз Гедиминас побеждава Русия и превзема тогавашната им столица Киев! 3. Ливонската война 1558- 1583, когато съюзните войски на Швеция, Дания и Полша побеждават Русия - Полско- Руската война 1609- 1618, когато въпреки че Полша не печели окончателно войната, то Полша успява да принуди Русия да отстъпи руска територия на Полша! - Ижорска война 1610- 1617, когато Швеция побеждава Русия! - Руско- Полската война през 1632- 1634, завършила с поражение за Русия. На 25 февруари 1634 Русия капитулира и е принудена да плаща репарации на Полша - Мирния договор от Прут 1713, когато руските войски са обкръжени от османските войски на Балтай Мехмед Паша и принудени да капитулират. Подписан е т.н. мирен договор от Прут. - на Кримската война 1853- 1856, когато Русия е победена от Османците. - на японско- руската война през 1904 - 1905, когато Япония побеждава Русия - на поражението на Русия през Първата Световна Война през 1915. 1915 г. австрийско-унгарски войски заедно с германски части командвани от генерал Людендорф побеждават Русия и я принуждават да напусне окупираната от тях преди това Полша!

украинецо. общото е, че тогава Украйна не е съществувала като държава. а Крим ви е подарен от Хрушчов за временно ползване през 1954 гидина и никога не е бил ваш.

във ВСВ - Сталинград, Берлин - които зачеркват целия ти списък.

Тази новина е като с онази, където някой пръднал и след 5мин цяло село знае, че се е насрал. Рекламата си е реклама и в нея няма нищо лошо. Те пак добре, че ползват Невски, а не Сталин и Хитлер за рекламата. Ако имаха мач с швестерите щяха пак да ползват Невски при невската битка или бай Пешо Велики, че и двамата се гаврят с швестерите от скандинавието.

Руска му работа. Преди всеки международна среща и изпадат в екстаз от "патриотичен" патос. Така беше и преди боксовия мач с Джошуа в Англия и после мълчание. Така и сега. Само дето не скандират - ще дойдем с танковете.

А ПервЫй канал. И нищо не тлее, не търсете под вола теле.

правят от мухата слон.

Едно леееееекичко уточненийце - Первый канал.....нищо лично към дълбокоуважавания ДИР.

Както винаги, журналятъа търсят под вола теле.

Александър Невски е татарски васал, на шлема му пише "нека алах бъде с теб" приел исляма в армията му 50%са татари

Ако Александър Невски татар, баща ти е черен мангал.

дори да е така каква е връзката

Бил е и католик, мекере е ипродажник. НО, любимец на бащицата сатрап и от там филмче и великая руская сволочь. Тъй другари още един мит е ЛЪЖА !

демек вожд и предводител на татарите

От КОГО го е приел бре душицо? Посочи поне ЕДИН татaрски/монголски владетел, управлявал преди него или по негово време, чието име да е не монголско, а мохамеданско! П.С. Я пак си помисли... на шлема му случайно да не е пишело "Ххх да го д*ха!" а?

Александър Невски е татарски васал, на шлема му пише "нека алах бъде с теб" приел исляма в армията му 50%са татари

какво от това

Бе чак "скандал", пък и "дипломатически"? Руска медия, руска реклама, руски политик. Още малко може да пуснат заглавие с военни заплахи и санкции.

от къде си взел това име Манго

защо триете бе

Пръв Княз Александър научи руснаците да бият агресорите от Швеция и Германия. После това се случваше много пъти.

СТИГА МАНИПУЛИРАХТЕ ЛАЙКОВЕТЕ, НЕ ПОДДЪРЖАТЕ ДОРИ СОБСТВЕНАТА СИ СТАТИЯ СЛАГАТЕ ПЛЮСОВЕ НА ЛЪЖИ И ФАЛШИВИ НОВИНИ

Победата на Невски над шведите присъства само в лъжовната исотрия на Русия! По това време шведите са се били с норвежците и не са провеждали кампания срещу Невски! Невски не е бил цар, а принц, васал на Монголия! В главите ви битуват само лъжи и глупост!

Това е лъжа и инсинуация, ти си лъжец и крадец едно и също е това.

Потърси и виж титлата на Невски! Той не е цар! Не е имало царство Русия тогава!

Да, да ЦРУ е виновно. тъй казал един рууски лилипут на бялата златка. Вервайте ви казвам !

Мъдрият Княз Александър смачка в директно сражение и тевтонци и шведи. Никой не може да навлиза безнаказано в руски земи

ще смачка и хохолите и подстрекателите им

Той Александър Невски добре е спрял татарите и спасил голяма част от Русия. Но татарите завили на юг и ударили България. 60 години на българския трон е седял татарин, докато свинарят Ивайло не е вдигнал успешно възстание ...

Победите над шведите и тевтонците са обикновени исторически лъжи. Това всъщност са малки сражения с по няколко стотин души. Някои историци ги дефинират, като набези на крадци! Крадеца е Невски!

Голям бой ги е млатил княз Александър. Векове наред шведи и тевтонци не са помисляли да потеглят на изток.

насаждане на етническа омраза и нетърпимост е това и лъжа от начало до край

Да се нареди разследване за "насаждане на етническа омраза и нетърпимост", които се съдържат във форума от >>> най вече.

Просто преди малко хвърлих едно око на някои от руските медии за да видя какво пишат за Брекзит-а, нямаше и думица за великия "скандал" за който пише дир.бг....смешно, нали?

Глупости. Гумата и другите къде са? Те са по глупостите.

Победите са си победи. Може да е неприятно за някого ... Новгородските и псковски земи остават непокорени от татаромонголите. И лобно място за агресивните шведи и тевтонци. За тевтонците си е направо ледено побоище, в Чудското езеро. Някои психорусофоби сигурно много тежко преживяват великите руски победи ...

НАПРАВО СТОТИЦИ СА ЗАГИНАЛИ В ЛЕДЕНИТЕ ВОДИ НА ЕЗЕРОТО

Ти сигурно си ги броил

Ами, пише го в статията и в историята.

По времето на Александър Невски не е имало държава Русия. Той е учил в Каракорум и е бил верен васал на Монголската империя. Той е защитавал монголите от гордите кръстоносци! Той е като българите, които са служили на турците през турското робство! Петър Първи го прави на голямата работа, защото е имал нужда от пропаганда.

Напротив ! Ако Александър Невски не бе застанал на пътя на монголците, историята на Европа щеше да е друга. Както хан Тервел застана на пътя на арабите и ги спря при Костантинопол

СТИГА ЛЪЖИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ

Тоя руснак дупетат съвсем е изперкал, а зимата още не е дошла ....

Бихте ли ме светнали къде точно е "тлеещия дипломатически скандал", че се разсеях от изцепките във форума и не схващам идеята. Става дума за дипломатически...

тлее. и го раздухват разни стрелочници.

монголите не са мюсулмани първо, така че нямат значение освен че нямат връзка с темата и за чърчил се смята че е приел исляма но какво от това, във форума има хохолска пропаганда но също без значение

Германците са най-надценената нация.Вижте в историята им и ми кажете една тяхна победа във война.Няма такава-руснаците ги бият по канчетата от 13 век до ден днешен, американци, англичани също.Иначе който и да питаш тук-германците били големи войници.И кое им е голямото като нямат спечелена война?Друго-били най-техническата нация.Кое им е техническото, че всяка втора кола в България е някаква немска трошка на 20 години и затова са най-техническата нация така ли?Откъде идва тази заблуда и възхваляване на германците у нас?От комунизма, когато една част от Германия остава в комунистическия лагер и се дава за пример на комунистическите държави като сравнително по-напреднала от тях и от там остава преклонението пред германците у нас като за нещо кой знае какво.

Германия няма победа? Та ако не бяха САЩ с тяхната програма "Заем-Наем", с която спасяват ссср, вермахтът е щял лесно, лесно да се справи с изостаналите руснаци, както се е и случвало до този момент.

Бе ти верно не си с всичкия си. Я хуквай към аптека "Марешки" да си купиш хапчета за параноидна шизофрения.

истории си измислят журналистите? Кой го интересува в Германия какви чикии са станали преди 8 века? Ега ти наивната пропаганда! Ако руснаците на расисти то си е друга работа, кво се рови. Хайде и България да не рита срещу Турция.... хахах

Не ви ли е срам, най-големият български храм да е кръстен на слуга на монголите и приел мюсюлманството?? Ние нямаме ли си свети хора??

стига си писало глупости

то за това има гугал и инциклопедия за да не може никой да ръси гнусни лъжи

Не ви ли е срам, най-големият български храм да е кръстен на слуга на монголите и приел мюсюлманството?

Tова е 100% фалшива новина“

Александър Невски е израстнал и учил в Каракорум! Приел е мюсюлманството! Слуга на монголите!

това са лъжи освен че нямат връзка с темата нито с истината

израснал - чудя се как им плащат на такива неграмотници?

израстнал е като трева, но пише глупости неграмотника

ЯВНО НЕ СЕ СХВАЩА ПОАНТАТА

много се е вживяло нещо - да си гледа фигурното пързаляне и да си кюти. А пък Александър Невски нанася две тежки поражения на католическите сили – на 15 юли 1240 срещу шведите в битката при река Нева и на 5 април 1242 срещу тевтонците в битката на Чудското езеро. Не виждам какво лошо има в едно мотивиращо клипче - политиците от старата генерация са тотално изперкали май. Има филм класика "Александър Невски" от Сергей Ейзенщейн, кадрите сигурно са оттам. Разбирам да бяха пуснали клип с Райхстага или от парада с купчините знамена със свастики, нахвърляни върху паветата.

А Айзенщай е чистокръвен руснак.

колкото и да ти е тъжно.

Дедко по кое време е правен филма ? На оня куция сатрап ? И е бил обективен ? Ти или си атакист или си неграмотен.

Гордите кръстоносци или слугите на Монголите?? Наследниците на монголската империя и Азиатското Зло?

а за теб какво да кажем

Ако на някого не му харесва този клип, може да му се предложи клип за превземането на Берлин през ВСВ

Това не е клипче, а откъс от филм за Александър Невски. Той е велик новгородски княз, който начело на руската войска побеждава шведи и тевтонци през 13 век и не позволява на татарската орда да влезе в Новгород Велики и Псков.

така е вече го писахме във форума, но кой да чете като им плащат да пишат глупости

Кажете си честно, между кръстоносните рицари и монголската орда, вие лично, кое бихте избрали!

няма значение , важно да не изберем дебила >>>

няма да изберем тебе хохоле, ти си провокатор, руския княз александър първи невски е победил рицарите от католическия тевтонски орден и шведите при нева, това са две знакови победи а ти си оставаш хохол и платен трол провокатор

преди да пишете четете и малко се ограмотете

Руснаците явно гордо възприемат монголската империя, като своя... Като гледам Путин явно са наследници на монголите...

китайците тоже

BRCK

Как се казва филма откъдето са взели кадрите?

прав си да се интересуваш от това , те имат история, питература, музика и кино

Руслан и Людмила

Нормално... в Русия всичко го обръщат на война.

Много дълбоко са бръкнали руснаците, трябваше да вържат клипчето с 450та година.

А можеше къде, къде по-скорошна и непредизвикваща скандали тема да използват - поставянето на руското победно знаме над Райхстага...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Руско друг път! Съветското! Къде е СССР???? Кажи бе тикво?? ХАХАХА!

Рашистки боклуци, сър!

Прочете ли изобщо за какво иде реч?

не те пишат без да четат

Александър I Невски е велик княз на Владимирско-Суздалското княжество.

Александър Втори е нашия цар освободител, а вие сте неграмотници

А можеше къде, къде по-скорошна и непредизвикваща скандали тема да използват - поставянето на руското победно знаме над Райхстага...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!