17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъжно е, много е тъжно ... Вуцата беше личност! Какъвто и да е бил като футболен деятел (гледам припомнят прозвищетото "сив кардинал"), е като херувимче пред настоящите. Сбогом, Вуца! Няма да те забравим!

Бог да го прости. Беше известен като сивият кардинал на футбола у нас.

Мир на душата му! Страхотен футболист и човек от онези, които няма да видим скоро отново. Много е направил за футбола в България.

Къде са джендърчетата дето ще почнат да се вайкат " Как може , снимка със среден пръст , ами децата дето гледат ... на какво ги учите .... ще сезирам на майка ви кривото ... " Голям беше Вуцов , но всички ще отидеме там рано или късно. :(

Фъфльо, погледни добре, не е среден пръст а показалец !!

В края на 90те, един късен следобед, Иван Вуцов и съпругата му дойдоха в Енергото да откриват партида, за нов имот, наредиха се на опашката и зачакаха чинно и взех, че са престраших и го заговорих, оказа се народен човек, около половин час си говорихме за неговия Левски и моя ЦСКА, за нашия национален отбор … разказа ми, че като дошъл за пръв път в Левски бил с един мукавен куфар, седнал върху него в съблекалнята и зачакал, всички го обикаляли, спрял се Киро Миланов протегнал му ръка и му казал „Добре дошъл в Левски“ … Бог да го прости!!!

Нещо ти се преплитат историите. Киро Миланов идва е Левски 1973 г. около 4 години след като Вуцов напуска. А през 1960 г. когато Вуцов идва е Левски, Байко е бил на 12 години и е гонил топката някъде в Дупница. Освен историческата ти грешка, и двамата са страхотни футболисти и мъже на честта. Дума да няма! Далче от днешните пикльовци дето им тежи фланелката.

На този хубав слънчев ден, когато небето е синьо като морето, си отива един чудесен човек. Бог да го прости! Мога да кажа, че Иван Вуцов донесе надеждата на поколението футболисти, които победиха Франция, Югославия, Ейре, Северна ирландиа, ГДР , класира ни на световното първенство в Мексико и остава завинаги в редовете на големите футболни деятели на България.

Почивайте в мир! Поклон.

Барези (малкият брат от Милан) и Баджо (не Дино) пропуснаха дузпи на финала през 94та и това сякаш сложи петно на фантастичните им кариери. Но и двамата си останаха страхотни футболисти с много постижения. Вуцата си вкара уникален автогол 66та, но и без да съм фен на ГМО-то Динамо-Спортист-Спартак, смятам този човек за един от най-добрите ни защитници за всички времена. Автогола му не може да опетни кариерата му и не може да заличи факта, че той класира за първи път България на осминафинал и то в група със световния шампион и дори не загубихме мача. Пред такъв човек може само да се преклониш дори и да не го харесваш, защото уважението се печели, а той спечели уважение от всички.

Това е един от най великите отбори на Левски за всички времена ,гледал съм многократно този отбор ,някъде до 1965 г.-Виждам Соколето ,Гунди,Патрата,Сашо Костов,Вуцов,Витлачил-треньора . Никога няма да забравя великите им мачове ,особено впечатляващи някои от тях срещу тогава силният отбор на Локомотив-София със Спиро Дебърски,Котков,Ив.Димитров,Шпайдела,Пенев -преди да отиде в ЦСКА Или със силният тогава отбор на Ботев -Пловдив с Чико Дерменджиев,Попов,Видин Апостолов. Поклон пред Вуцата ,и цялото им поколение, дарили ни с толкова емоции

Някой набор да помогне -на снимката се вижда и Бисер Михайлов .Но има ли ги Г.Златков,Милко Гайдарски,Г,Георгиев -Дълга Мара ,Меци Веселинов и Янко Кирилов?

Михайлов,Ботев ,Здравков, Златков, Витлачил, Вуцов, Георгиев,Стоянов Александров, Николов, Манолов, Соколов, Аспарухов, Илиев, Костов

fg