Този епохален триумвират...

"Уимбълдън" не пропусна да ни напомни кои са тримата най-велики в историята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственият, който играе тенис, е Роджер Федерер. Останалите играят за точки.

Джокович игра срещу Федерер, публиката и даже срещу съдията. И победи !

Не виждам Гришо близо до тримата големи. А даваше някакви надежди ...

Надежди е давал в твоята професорска тиква

БАЛКАНИТЕ показаха къде се играе тенис:)

Досега в живота ми 4 часа са минавали само веднъж толкова неусетно, но тогава не гледах тенис... Страхотен мач! Бях за Роджър и накрая ми беше малко криво. Заслужаваше я тази титла! Всуе.

Завиждам на умението на Джокович, че успява да се зарежда от отрицателната енергия бълваща от публиката, на почти всеки мач.

тримата най-велики в историята са гришо, мъжът на малеевата и треньорът на гришо! Не ли? Ся кат вдигнат една офис-сграда в Борисовата градина със 2млн метра разгърната площ... като потекат едни медени реки от нея, кат замирише цялата Софийска низина... чак у английско ше го помиришат!

Играта на Федерер беше прекрасна, но щом е загубил значи не е съвършена. Най - съвършеното нещо в тениса за всички времена е играта на Надал на червени кортове и специално на Ролан Гарос.

Красотата, която Федерер може да сътвори, никой друг не може. Уважавам и тримата, но когато говорим за вдъхновение и изкуство в тениса, аз го свързвам предимно с Роджър. Мисля, че и Ноле вчера го усети, затова и не скачаше от радост след победата. Роджър твореше, Ноле просто беше практичен. И както винаги , рационалното победи. Поздравления и за двамата! Незабравим тенис!

Най-точният коментар (за мен)!

Очевидно Джокович ще има най-много титли от Големия Шлем. Той единствен има и Златен Мастърс и единствен има положителен баланс срещу всеки друг. Федерер засега е на върха , но както казах Джокович ще го изпревари. Но един рекорд никога няма да бъде достигнат- този на Надал с 12 титли от Ролан Гарос ( може да станат и повече )

Не прави чест на публиката, уж отбрана и с английско възпитание, да демонстрира открита неприязън към Джокович. Това, че е сърбин, православен е и е от Балканите, много дразни западняците, както и да се опитват да го прикриват с фалшиви любезности. Видя се и снощи при победата, както и след това в кулоарите. Затова вчерашната му победа е много ценна, не само от спортна гледна точка но и победа на волята му да играе сам срещу всички.

И мен това ме дразнеше неимоверно,толкова пък да го мразят, че да не се удържат да го освиркват / овикват и да му ръкопляскат на грешките. Слава Богу , че Ноле победи та им изтри мазните усмивки.

Нима сте изненадани от двуличните англичани? Същите изкривени от едва подтискана злоба и ненавист физиономии се наблюдаваха и на женския финал! Тези "отбрани" хориЦа никога не са гледали на нас от изтока, като друго освен еквивалент на роби и доставчици на ресурси! Респект към двамата атлети; Невиждан спектакъл и уважение един към друг.

И тримата са велики, но все пак ако трябва да се посочи един по-по-най - това е Федерер. The GOAT

Абсолютно, не случайно е в центъра на колажа. Победата на Ноле вчера си беше чист късмет и липса на концентрация при Фед във важните точки. Или му пусна аванта. При разликата в годините и пенсионната тенис възраст на Фед това е уникално.

За авантата не съм съгласен: определено имаше нещо да изглежда като аванта, но под формата на съвсем изненадващи непредизвикани грешки, от които Джокович не пропусна да се възползва.

Велики... И тримата !!!

Браво на тях, няма какво друго да се каже, освен, че имаме удовослтвието да гледаме тези тенесисти!