Последният бастион на българския футбол

Шампионската лига на БАМФ ни показа защо България е трета в Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко да е професионално и сериозно играенето на мини футбол. Това е игра за чисто забавление, а който не може да играе истински футбол, играе мини футбол.

Сещам се за един филм, 'Бандите на Ню Йорк' . Там всички квартали са разграфени и до днес, оръжието естествено е незаконно, нов внос от Мехико. С тоя закон са им духнали под опашките, даже ще им е по-лесно, защото обикновените граждани няма с какво да се защитават.

Мачкай Гришо!

Малко ще се върна към думите на Цвета Караянчева в шоуто на слави, която се похвали, че в България произвеждаме колелета.. на фона на големите производства на автомобили в Турция, Румъния и т.н , ние произвеждаме колелета, та така и тука, като не можем да играем футбол, ще се радваме на мини - футбол. Браво на федерацията иначе, но според мен имаме и във футбола потенциал, просто системата е сбъркана, но никой няма интерес да я промени вече 30 години и от 15 години насам виждаме резултата - все по-слабо първенство и все по- безличен национален отбор, защото се дава шанс на татини синченца с пари, но без качества, така е след 90-та година, отказват можещите и те отиват и стават инженери, архитекти, мениджъри и т.н, а куците коне ги бутат с парите да играят !

Всъщност, "минифутболът" по света за съжаление е клониран и прилича малко на професионалния бокс... Има поне 3-4 варианта на играта, горе-долу толкова федерации и световни и европейски първенства... Това пречи тази разновидност на играта - а тя е доста различна и изисква други качества от "нормалния" футбол - да се развие и да добие по-голяма популярност...