Историята на "Ерма" - футболното сърце на Трън

Гледайте новия филм от поредицата "Тръпката е навсякъде"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Една прекрасна статия и видео! Най-после Дир.бг! Да са живи и здрави хората от Трън!

И аз поздравявам Дир за тази статия! Обичам Трън и трънския край - беден откъм поминък, но много богат и колоритен като природни дадености и колорит на коренното Трънско население. Родата ми по линия на едните ми баба и дядо е от там, и много искам и мисля какво мога да направя за този край ако мога да помогна за възстановяването му. (В детските си години съм карал ваканции там и играех мачове с някои, които бяха от футболния им отбор (като Беко, който после отиде да играе в “големия град” - в Перник...). Когато отида в България все гледам да намеря време да заведа семейството си там - да видят “Ждрелото”, приятели, хората и природата там, ... Там още като малък един дядо ме научи да бера и разпознавам безпогрешно гъбите, беряхме лешници, ловехме риба с ръце в ръкавите на Ерма - Батеяц и Вуканщица, при село Вукан, ..

Аз също бях футболист от отбора.По едно време спонсорът беше стабилен и даваше яки пачки а целта беше А група.После обаче бате Бойко спря кранчето и си останахме в селските дивизии където не можах да разгърна таланта си иначе сега щях да съм играл в А група.

Излизате от Трън, посока Забел. Няколко километра преди Главановци, от дясно, имаше тухларна фабрика. Километър, два преди Милославци. Някой знае ли дали тухларната е още действаща?

2012 още се вижда по картите. 2019г е пълен леш. Нищо не е останало от нея. Само руини.

Невроятна пирода и страхотни хора. Браво за статията.

Тухларната не работи отдавна. В Стрезимировци отвориха кръчма точно на границата. Правят се опити да се възстанови и мотела в Слишовци. Поздравления за репортажа!

прекрасно е! в трън с трън да вършееш, няма кво да закачиш! останаха под 2000 души, вие за футбол си пишете!

Спомням си, че като ритнеш някой по-силно топката тя избягаше по стълбите на долу. Налагаше се да се даде нова.

Трънцу граду залудо те валу ка'ти Врабча нади главу...

завода за галови вериги?

римската чешма в Зелениград?

Здравейте ,много бих се радвал ако направите такъв епизод и за Чорни Брезник

Ееее, разплакахте ме бе, хора! Чичо ми и баща ми играеха там наблизо едно време - Годеч, Гинци, Бракьовци, Искрец, Брезе... Водеха ме по мачовете да си обогатявам речника с най-изумителните селски лафове и псувни :) Вълшебни години бяха. Спомени, спомени... ДИР, благодаря за тази статия и за репортажа!