Уелс слиза от сцената след Мондиала, "драконите" ще сменят своето име

Вече са започнали разговори с ФИФА и УЕФА за въвеждането на името Къмри

Обратно в новината

Коментари - Уелс слиза от сцената след Мондиала, "драконите" ще сменят своето име | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми хареса. Пишат как местните искат да сменят името, защото на уелския език..... Уелски е на английски, което няма нищо общо с келтските езици. Ирландия играе под името Ейре много години. Не виждам защо и тези да не могат. На уелски език де.

Ае тия като не са самостоятелна държава за къв ч.п имат национален отбор? Аман от английските им глупости дето всички са равни ама те са най-равни!

Кой пише правилата, и как ги тълкува. Първо обединеното кралство и Великобритания не е едно и също от юридическа гледна точка. Тук използват кралството в което влизат четири нации. Но за други неща използват Великобритания. Абе малоумници.

БЮРМ никога не е била признавана като Македония, не се излагайте така.

Бах маа му и уелски език е имало. Закъсняха, македонци и украинците са преди тях.

Не само че има, но е и един от най-старите езици в Европа. И за разлика от ирландския и шотландския, все още се говори от много хора.

С второто изречение не позна. Уелският е на път да изчезне. За другите два келтски езика - ирландски и шотландски не е сигурно.

Няма какво да познавам, бил съм и на трите места. Още има стари хора в Уелс които не знаят английски. Ирландският на практика е мъртъв, въпреки усилията за съживяване.

И ние искаме нашата окупаторска родина вече да се казва Сатрапски Рушлямистан! Нищо, че не заслужаваме да участваме на никакви спортни форуми де! Махмут сила и поголовна моГилизация за всички рушлямци!

Уау колко си готин!

Адски тъпа, но от сорошчетата - толкова.