Веселин Топалов пред Dir.bg: Нургюл вече е в елита. Има риск да я вземе друга държава

Световният шампион коментира случилото се в Баку и какъв е пътят напред за Салимова

Обратно в новината

Коментари - Веселин Топалов пред Dir.bg: Нургюл вече е в елита. Има риск да я вземе друга държава | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..."(Абасов остана трети при мъжете - б.а.)." Не е вярно, Абасов загуби в малкия финал, т.е. остана четвърти.

Голям рев за тая туркиня. България е бедна държава и не може да финансира всички спортове. Сега ще дадем на няква, която е завършила втора на кръг от световната купа, но утре ще дойде някой, който е трети на европейското по фехтовка. Вдругиден някоя ще бъде четвърта на световната лига по федербал. След 10 дни пари ще иска шампион по дартс. И т.н. и т.н. Трябва да се избере един национален спорт, който на да получава приоритетно финансиране и още 5-6 спорта, които също да имат значителна помощ от държавата. Който иска да е шампион по маратонско ходене да си покрива сам разноските. Пари нямаме и не се очертава скоро да имаме. Това е. А иначе ДъПъСъ спокойно може да я спонсорира. Тяхна гласоподавателка е, а те се награбили стабилно.

Нпрмално и аз да съм ще се махна от тая кочина която направиха крадливите марионетки

"Има риск да я вземе друга държава". Какъв риск? За Нургюл ще е много добре. Булгария нищо няма да загуби. Тя (България) никого не изпрати на състезанието. Значи няма шахматисти. Вярно едно момиче от България отиде и се представи чудесно, но тя беше там като частно лице. Ако представляваше ЦСКА, щеше ЦСКА да и плати участието и транспортните разходи. Ако представляваше България, то държавата щеше да и поеме разходите. България може да поеме разходите само на футболистите да отидат да загубят един мач от Сан Марино.

Да я взема който иска! И който ѝ предложи повече. Талант? Къде, коя наука? Кой се интересува от шах? Вие можете ли да играете шах? Компютърните програми са истинските гросмайстори.

Да, утре киборгите ще са истинските спринтьори, хърделисти, скачачи и тласкачи. Юсеин съм го бал в Болта!

В момента в който компютър стана по добър от човек, този спорт изгуби очарованието си.

Да я вземат ,щом дьржавата дарява природни богатства и орьжие ,а няма пари за бьлгарски талант - това дьржава ли е ,политици алчни и продажни!!!

Дано някоя нормална държава ѝ предложи да се състезава за тях. В БГ само кочина и дебили в ръководството - помощ няма да види. И то как да ѝ помогнат, щом дори тия 240 са кретени и грам не разбират правилата на шаха.

Хаха, да я взима, като нямаме държава. Горкото момиче, един месец само седя,а рускинята с 20 човека екип.

Шаха както казва Топалов. Е игра в която за да спечелиш. Трябва да играеш с някой. Който греши. Повече от тебе.Ако играеш с компютър. Нямаш този късмет. Аз дигам нивото на телефона си. Докато почна да падам. След това връщам малко назад. И му разказвам. Играта.

Pensioner, ти как преценяваш кога да сложиш точка в едно изречение? На ези-тура ли играеш или зарчета хвърляш?

много други по-талантливи Българи от малцинствата не предадоха България мършите се разпознават, а аз разпознавам , че всичко идва най-вече от нейният треньор ..................... България винаги е страдала от подобна ентилигенция

А бе цървул що не си .... майката? Ти ли ще го храниш момичето,ти ли ще му плащаш хотелите, пътните разходи и прочие като ходи по състезания. На нейно място веднага приемам да се състезавам за друга държава и съм и ....майката на насраната България .

Четеш ли, какво пишат българите? Мислиш ли, че ако се наложи, някой ще се съгласи да си даде живота за тебе? Имаш една, пардон две сгради Народно събрание, една Министерски съвет, няколко министерства. Направи така, че земята под тези сгради да се продъни, това ще те спаси.

Два милиона българи си гледат семействата в чужбина, включително Веско Топалов. Нургюл какво да прави ?

Да заминава за Турция и да взима мадам Валерия Велева със себе си, досега й четох глупостите.

Красива, млада туркиня къде мислите, че ще отиде ?

Помакиня!Туркините са в Турция,другото всичко е менте,мислещо се за оригинал!

Живеем във време, в което всеки може да се самоопределили. Не лепкайте безразборно етикети, без да знаете дори какъв е продукта, защото става лай...но! Знам, че ни е национална черта да се делим на българин и по-българин, но това младо момиче показа, че е успешна на световно ниво, както и заяви своята национална принадлежност и заслужава уважение. Какво още искаме от нея - незнам! Знам само, че не я заслужаваме, като сънародника и ако реши да се състезава за друга страна, ще я разбера.

Какво е това соц-ЛГБТ творение? Ясно, че е ДБ парашутист, ама каква роля играе в българския театър?

България може без всеки един от нас.

Ще стане като Наим Сюлейман углу нещата на там утиват

Къде живее сега Веселин Топалов и какво работи ?

Живее в Испания и си гледа семейството.

Защо не е в България да си гледа семейството ?

По принцип можехте да ни спестите цялата тази мелодрама и да се изниже без да лееме сълзи даваш ли даваш балканджи Йово. Хубаво ни обединихте, няма що.

Не е България да си гледа семеството защото е пълно със завистливи тъпаци.

Живее в Испания отдавна. Жена му е испанка. Български гражданин е и се състезава за България. Проблем ли е за теб?

Еми ще я откраднат, колко му е. Нашите кавали като гледат само да крадат...

Страхотна мисъл. Интелигентен човек! Всичко е точно така, както го казва.

а дъщерята на този родолюбец се казва ....лаура топалова санчес! що ли тъй???

Обясниха ти по горе майката е испанка

Защото в Испания взимат фамилиите и на майката и на бащата. А сега хапни малко фекалии.

Да де, ама той нали е българин-тук обичаят е друг...

тя си решава .. но ние не сме в турция и не се пазарим .. но хова пиво на соето е не е работа на държавата да наддава ... това не е саудитска арабия ... магнус карлсен също не получава приходите си от норвегия

това дето не се чете е "на това ниво"

това е ясно ако плащат милиони да заминава ... да дари няколко милиона и да се върне тук като приключи с шаха ... евентуално с магнус карлсен ... взимамего за зет. и така

Това за Турция или Азербайджан е възможно, но не го вярвам. Нургюл не е щангист, т.е. интелектът е друг, а и времената са други. Много пари за себе си тя ще спечели съвсем скоро сама. Пожелавам и успех в живота. Да бъде успешна в шаха, да спечели турнира на претендентките, да бъде обичана и да има щастливо семейство. А парите се печелят и се губят.

Много пари в шаха не се печелят и не се дават.

А в Турция гросмайстори всичките милионери и поршета карат, нали? Ай стига глупости. Тя ще се спечели достатъчно много пари. Стартът е даден и процесът не може да бъде спрян. Пък и Карлсен бая се въртя около момичетата. Рускинята е симпатична, но Нурито е по-красива. Кой знае може да го направим крепченец.

Турция само чака Нургюл Салимова да каже ДА

правилно, не всичко е пари

Много се замечтаха всички. Тая рускиня е някаква титулована, а ходовете на париите са супер аматьорски. Явно рускинята залага на себе си, но понеже коефициента е нисък заради голямата разлика в класите, се е правила на луда за да си вдигне коефициента и да спечели повече пари. А рускинята е можела да се прави на луда точно заради голямата разлика в класите което и е позволило да води за носа нашето момиче, и наблюдаващите. Това рускинята да допуска ситуацията до аа нашата да спечели ама да не и дава да спечели показва голямо превъзходство на рускинята съответстващо на разликата в ранговете на двете шахматистки

кадъната е посредствена мижави и случайни успехи никакъв елит..все едно мангал капитан на ядрена подводница...

Дано да тръгне на фитнес, а не да бъхта само с мотиката и шаха.

ЦИГАНИН - КГБ-АГЕНТА ОТ САРАИТЕ, ХИДРОИНЖЕНЕРА, АКО НЕ НАЛЕЕ ПАРИ В ТОВА МОМИЧЕ - НЕКА АЛЛАХ ДА МУ ДАДЕ 1% НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ! НЕ МОЖЕ САМО ДА ТЪРСИ "ПЕЧАЛБА" ! ЧОВЕК В ЖИВОТА ТРЯБВА ДА НАП ВИ И НЕЩО ..."ПРОСТО ЕЙ ТАКА" -С ИДЕЙЛНА ЦЕЛ !

Дано в България да не се изгаврят с Нургюл, както направиха с Наим Сюлейманов като му смениха имената.

Днес имаше данни, ЕЛОто и преди 5 години и сега. Качила е 10 единици. Нищо. На практика загубено време ьа един талант. Трябва да смени треньора и системата.

Колко деликатно изказване. "Друга" държава. Въобще не мога да се досетя за коя друга държава става въпрос. Но като се досетя за огромната разлика, която ще съществува в заплащането, социалните придобивки и обществения статут, ще трябва да бъде извънредно глупава да се откаже. А тук която и да е мутра може да я пребие или да смачка на тротуара.

От федерацията по шахмат ще искат половината от спечелените пари срещу подкрепа .Както е във всяка федерация в България.

Дано играе за Турция или Азербайджан,ще има много пари и слава . В България я чака беднотия и мизерия. Ще я забравят когато се откаже и ще има малка пенсия .

Естествено, че на световен шампион и то българин е мвродавно за момичето. Значи, тя вече е в елита, трябват спонсори а държавата да помага с каквото може. Проблема е, държавата не прави нищо. Поне да й дадат някаква наградата за пример на останалите младежи.

Що Топалов не го "взеха"? Мислете бре хаймани ....... ами защото се чувства българин ето за това. Веско е пич та дрънка.

Най- малкото поне Нургюл Салимова обедини България,.

Взима.Ще изкара пари момичето.Да има смисъл от цялото това нещо.Тук пари няма,условия няма.

ами тя и сега изкара! 80 бона за няколко дена! ти ще бъхтиш в завода 7 години и за тия пари! Мислете малко с тия чутури!

Gaco Bacov

спонсор и е платил масрафа, друг дава 5К евро + 35000 доларес награден фонд от турнира ! А сега де?

От бг посолството в Азербайджан, даже не са се поинтересували от нея. Отделно, момичето е представяло България на собствени разноски. Българската държава не заслужава талантливите български младежи

Излишни да тези посолства. Само разход.

лъжеш там е на разноски на пеевски дпс наля пари в кадъната от 3 г тя е подала молба до анкара ... тая срича на български и е дивна селянка...

Значи кво? Две седмици ни лъгаха, че товабтурнитче в Баку било Световно първенство. А то не било сигурно дали ще се класираме в 8-цата която се бори да излъчи претендент.

Четене с разбиране се учи в четвърти клас приятелю. Ти, явно си поспивал повечко….

10 загинали в самолетна катастрофа край Москва. Пригожин в списъка на пътниците.

https://news.sky.com/story/ten-killed-in-private-jet-crash-north-of-moscow-wagner-leader-yevgeny-prigozhin-on-passenger-list-12946006

Щом се озърта за друга държава, значи България не и е на сърце. Да отива, да дири щастието си. Попътен вятър!

То тая клоака па на кой му е на сърце?

Нургюл да се радва ако я вземе друга държава, защото България не й е помогнала с нищо, и Нургюл ще мизерства на стари години.

Със сигурност има вече оферти . И то сериозни . Тези шматки от БФШ с техните мерения на пи.ки си мислят ,че са най-великите тогава момиче ще отлети .

Има вероятност да я вземе друга държава. Рискът предполага някаква опасност. Нургюл заслужава най-добрите условия за изява. Когато Меси отиде да играе в Барселона, това риск ли беше за него или прекрасна възможност да израсне. Същото се отнася и за Кр. Роналдо, когато напусна Португалия.

Е там не ги взима друга държава, а клуб-фирма.

Не можа да се сдържи Топалов - било по лесно при жените - не може българския мъж да търпи жена и то млада и красива и умна да успява с интелект и възможности , по лесно било, така било … как не го е срам, абе доста зле говори това за него…

Вярно е всичко, което Топалов казва. Постижението на Нургюл е огромно, дано не остане епизодично. Има опасност да се опитат да я вземат. Не е зле нашата държава да се задейства - не само за нея, но и за шаха като цяло. И да, за мъжете е по-трудно, понеже конкуренцията е убийствена - с Ело 2400 при тях си № 2890 в света, а при жените - № 45 (вж. https://ratings.fide.com). Тук няма и грам сексизъм, такива са фактите.

Вместо да и дадат един москвич, като в доброто байтошово време.

Въпросът не е какво правят другите държави, за да я привлекат, а че България нищо не прави, за да остане тя тук

Кажи. Какво трябва да направи?

Не питай мен, а питай нургюл,

То в България не остана нещо хубаво. Тук остават само цигани и прости роби.

Ти от кои си?

Пич, в България има толкова мизерия, че майката си трака. Ние имаме нужда от хора с талант да възприемат идеята да помогнем на Родината си като кауза. Ако всеки се спасява за пари другаде, дайте да закриваме и да се свършва

Ще е вземе този който е заслужава! Мизерници еврогейски....

"Я", не "е".

Шарлатаните и мутрите съсипаха България! Зарязаха момичето без никаква подкрепа, пътува със селски автобус за състезание, без треньор, психолог ... и пътни пари, Сапуненият академик налива милиони при крадливите нацисти в Киев!!! Срам и позор! Дано момичето да се осъзнае и да отиде там където трудът и умственият и потенциал ще бъде оценен достойно.