Коментари - Веселин Топалов пред Dir.bg: За историческите му битки с Каспаров и различния ум на Карлсен | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм бил горд от постиженията на Веско, най-големият ни шахматист и всъщност един от най-великите ни спортисти, но не знам защо външно винаги ми е приличал на някакъв аутист, чак се учудих, че има семейство и деца, някак си психически нездрав вид, не знам как да го обясня.

Така и не разбрах защо живее в Испаниа

Поради същата причина, поради която Крамник живее във Франция. :) Първоначално се установи там, понеже Испания е добра дестинация за много турнири, а и по-лесно осъществяваше пряк контакт със секундантите си. Жена му е испанка. Пък и явно животът в Саламанка му допада. Достатъчно основателни причини. Важното е, че не е сменил флага и играе за България, когато бъде поканен в националния отбор.

Когато отиде в Испания, там го боготворяха. Създадоха му условия на живот, каквито в България не му бяха предложени. Затова и там създаде семейство. Всеки човек има един живот и се стреми да го живее достойно.

Много интересно интервю с един голям шахматист! Публикувайте по–често такива материали!

Голям е Веско, беше наистина част от топ 5 шахматистите в света продължение на десетина години. Жалко че мениджъра му Силвио е такъв боклук иначе нашият можеше и по-големи успехи да постигне.

И на Топи му се привиждат лоши Руснаци и са му виновни за всичко, истината е, че той сам си е виновен да има нещо общо с мошеник като Силвио Данаилов, но пак Руснаците са виновни де.

А питаш ли се, защо всички сочат руснаците? Дали всички не са прави, или...

Защото са силни и им завиждат, по същия начин Карлсен не преживя загубата срещу Нийман, а Топи беше бит от Крамник и нашия се хвърли да го плюе, измислиха простотиите с тоатлетната, а сега всички знаят, че Крамник е болен и страда от проблем, точно в тази област. Иначе Топалов е много добър шахмастист, вярвам че, е и добър човек и баща, но за много неща не е прав и е време да се извини.

Не руснаците са виновни, в смисъл - спортистите и обикновените хора са си супер, 99% от руснаците като цяло - няма никакъв проблем с тях. Тези за които става дума са сигурно общо 2000 човека, които ръководят държавата. За тях става дума. И да те са виновни.

Хубаво, но Силвио и Топи плюха по Крамник до последно, лъжец бил, пикльо, книга с лъжи написаха, не плюха хората зад него само, а директно по Крамник, имате къса памет. Бях за Топалов по време на мача, но след станалото мога да кажа, че Крамник си го би заслужено, а и Топалов си го знае това, нищо че си трае.

Веско, ти и Силвио продадохте титлата на Крамник. Забрави ли колко пари ви платиха руснаците за този мяч?

Ако бяха я продали, щяха ли да вдигнат такъв скандал!? Къде е логиката??

Щяха, нали трябваше да замажат аферата. Само че шахматната общественост не успяха да излъжат.

— Гросмайсторът изигра е2—е4. Остап не глезеше своите противници с разнообразие в дебютите. На останалите двадесет и девет дъски той направи същата операция: премести пионката пред царицата от е2 на е4. Един след друг любителите се хващаха за косите и потъваха в трескав размисъл.

Пред Царицата е пешка d2-d4, е2-е4 е пред Царя. Какъвто писателят, такива и читателите му - лаици.

Откакто има компютри, няма шах.

ако се направите труда да прочетете цялата статия ще видите една ненавист към Русия като цяло

Титлата.На онзи И в Русия му викат тоалетният шампион.

Има българи , които на Русия прощават всичко- лъжи , войни и т.н. Повечето не сме такива. Боклук има навсякъде.

Е, и? Длъжни сме да я обичаме ли?

Браво на бат Веско Бих искал отново да го видя в топ 10, но ще му е много трудно, срещу новото поколение. След скандала с Крамник много му залезе звездата - по-голямата част от шах общността, като че ли подкрепи руснака

Защо нямаше въпрос за авера/агента му Силвио Данаилов, който обра федерацията и реално закри шахмата в България?? Колко години българи нямаха право да играят под флага, че забравих??

Твърдо съм удебен че негов пръв треньор се казваше Румен-капитан на отбора ни по Шахмат във ВИНС-а през1929-72 г.

Румен беше родом от Русе както Топалов. веселин му дължи един мемориал.

на Веско е Димитър Синабов, треньор на Дунав Русе по онова време. (беше и мой треньор) . На негово име има турнир в Русе. https://utroruse.com/article/742582/