17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е , че в този мач победи Джордж Форман , но това се разбра години след събитието , когато единия си пиеше уискито , а другия трепереше целия...

Пастар Форман на дърти години без малко да стане шампион отново, но беше жестоко порязан.

Та да се чуди Али... да ги бие ли или да ги целува

ПИПО

Първо да кажа, че не съм специалист и коментирам това което виждам през моите очи, но мисля че има по добри боксьори от Мохмед Али. Според мен Тайсън във върховата си форма щеше да му надуе главата.

Всички знаят, че най-добрият боксьор на всички времена е Роки Балбоа.

Първо Ръмбъл ин да джънгъл, после Трила ин Манила! R.I.P. The Greatest.

Кубрат да почва бианабола и креатина и като излезе на ринга да е като обезумяла годзила да фъркат мръвки и ченета

ахаххаха удриииии

Касиус Клей е на-великият някога появявал се на ринга. Статията е глуповата и неточна. Аз бях хлапе и изгледах всички тези мачове - Нортън,Бонавена,Фрейзър,Формън...Даваха ги по югославската телевизия. Плана на Клей за този мач беше ясен и се знаеше от всички - издържа до 5-6 рунд и след това го трепе. Паметни са думите на Клей ,с отворени ръце, - Джо,опитай корема ми !! Велик мач и велик Клей!! Няма кого да сравня даже донякъде с Клей !!!

имаше и други думи - Формън го удря(той самият е казвал,че все още не му е ясно как Клей ги е издържал тези удари),та думите са,след тези удари - Само толкова ли можеш?

без да омаловажавам успехите му , ама никой , от който и да било спорт , било тенис, фитбол, бокс и каквото се сетиш - няма шанс за шампион срещу днешни играчи . всички спортове еволюираха в посока максимално висока ефективност , висок риск и съответно станаха и еднообразни и грозни за гледане. еднообразието идва от това че работят с 3,4 от най-ефективните техники в съответния спорт .

Роки Марчиано-непобедимият 49 срещи,49 победи,43 нокаута, 0-загуби. Майк Тайсън 50 срещи,44 нокаута уникални повечето са в първите два рунда,5-загуби. Кассиус Клей-Мохамед Али 56 срещи,37 нокаута,5-загуби,наистина за размерите си е уникално бърз и подвижен като пума е на ринга. Кво надценяване виж статистиката Тайсън е като хибрид между тиранозавър-рекс и тежкотоварен свръх скоростен влак.

'Пеперудата' Клей беше извънземен !!!

как беше - думите на Клей - танцувам като пеперуда,жиля като оса' - велик

Не надценявай Тайсън. Той беше смазан от бой от Дъглас, Холифийлд и Люис.

ама кога?!?

11 Февруари, 1990; 9 Ноември 1996; 28 Юни 1997; 8 Юни 2002. Дъглас му откъсва главата 90-та. :)

единия мач е след като е разстроен от развода а другите след затвора. Говориш за друг Тайсън ,а не за абсолютния световен шампион .

Изключително изпипан в тактическо отношение мач от Касиус Клей (резняшкото име не ми се споменава). Записът му заслужава да се пази в личната видео колекция. Но иначе Формън се доказа като много по-класна и интелигентна личност - той се върна,спечели и се радва на славни старини. Докато Клей деградира бързо до безмозъчен сопол - изтривалка за американски политици...

Бяга и обикаля - това не е бокс ... като Джошуа :(

е извадила страшен късмет,че не е попаднала в ерата на Майк Тайсън!