За всичко е виновен Орбан*

Те се хванаха на работа, ние сме силни в приказките. И резултатите се виждат

Обратно в новината

Коментари - За всичко е виновен Орбан* | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че нали Орбан и Перукан щяха да гледат мача заедно, бе???...

време е Перукан да фаща гората

С впечатляващите си танцови стъпки и движения…:) И бурният перчем:)

И без това ще го гонят от Левски,защото се скара с Наско Сираков,който е прост като гъдулка.

С цялото уважение към победата на Унгария , не мисля че бяха толкова добри . Просто ние сме брутално слаби .

Именно! Някой не трябва да е “много добър” за да ни направи за резил! Остави ги унгарците, не им Бери гайлето… Чашата не била почти празна, а малко пълна:)

Егеш-мегеш,ебеш-бегеш.

Значи виновни са от БФС , президенти на клубове , държавата , но не и футболистите . Ами то и полуслепият ще види - няма скорост , борбеност , желание за победа , технически умения в играчите . Там е проблема . Когато ги видим бързи и технически готови тогава ще има и победи .

Рибата се вмирисва от главата, казват хората от вреве Оно! Особено когато не става дума за епизодично представяне…и “успехи”!

Слаби сме си. Първите няколко добри мача при Кръстаич заблудиха бая хора

С този некадърен сърбин отборът няма да напредне.

Уволняват всички които са в БФС, дори и чистачките и им се забранява на тях и на роднините им да заемат постове във футбола в следващите 20 години, ако толкова могат да си направят частен отбор и да си го изграждат от нулата. Задължават се 8 българи да играят цял мач във всяка среща. Прави се план за физическото развитие на спортистите, като се прави и строг хранителен режим освен упражненията. Тогава за евро 2032 може да имаме подходящ отбор който да се бори. Някои коментари по-долу също са много адекватни за общинско първенство.

Вън от БФС легендите от 1994 год.Бяха добри футбоолисти но като ръководители са корумпирани боклуци...???

Всеки, който е играл и обича и следи футбола през годините веднага може да изреди любимите си футболисти (по-възрастите - от различни поколения) в България и по света! И от плеядата големи футболисти и отбори през годините да забележи основната разлика между съвременния футбол и този преди - това е ТЕМПОТО! Бързината! Бързината в играта - в движението, в техниката, в паса, в организацията на играта, в МИСЛЕНЕТО! И преди е имало велики футболисти - Пеле, Гаринча, Бекенбауер, Мюлер…Марадона. Но ако трябва да изтъкнем все пак една голяма разлика между тях и Меси, Неймар, Роналдо, Мбабе,…, а преди тях ако щете Стоичков - това е БЪРЗИНАТА!!! И за това, за този тенденция и нов еталон на съвременния футбол заслуга има, по моето скромно мнение, един невероятен тим - мечта на времето, който на времето удиви и втрещи целия футболен свят - звездния отбор на Аякс и лидерът му - великият и незабравим Йохан Кройф, които просто прегазваха всички останали големи отбори. Това бе отбор - мечта, който тогава играеше ФУТБОЛА НА БЪДЕЩЕТО!!! На който сега се наслаждаваме!!! Но Кройф не бе сам - с него освен Стуй на вратата бяха и Кайзер, Резенбринк, страшилището Бари Хулсхоф, Мюлер,…

Българският полузащитник Илиан Илиев-младши бе категоричен, че "лъвовете" могат да вземат нещо от гостуването си в Будапеща на Унгария. Националът ни говори часове преди втория мач от квалификациите за Евро 2024 пред Nova.

И взеха - самолета обратно за България!

“ Имам конструктивно предложение: 1.БФС да се закрие…” Един опростен пример: Когато караш много остаряла кола, която е амортизирана - и ти се налага периодично да я поправяш и сменяш разни износени части идва момент, когато просто вече не си струва да го правиш повече, а трябва да е “закриеш” - да я захвърлиш и да си купиш нова. В горната статия ключовото изречение е;”…ИГРАТА БЕ (Е) … ТВЪРДЕ БЪРЗА ЗА НАШИТЕ”!!! Или както цитират “един от най-сините играчи в първенството ни: Ради Кирилов; “На друго ниво сме като темпо и динамика”!!!! И точно това е най-важното, основното - не само футболът ни - цялата ни държава като цяло - начело с Прокуратурата, е на “друго ниво като темпо и динамика” - от там и политици, управници, министерства, органи и институции - Парламент, правителство, президент, ВСС, МВР, ДАНС, НАП, ДАНС, КФН, БНБ, КОНПИ,…, БФС!!! И това е горчивата истина! И затова и Румъния ни задмина като бързият влак! Хората работят, и то УМНО, а ние говорим и се тупаме патриотарски и глупаво, инфантилно в гърдите и всеки гледа да изхитри другите! Напоследък в България се напълни с големи специалисти, коментатори и анализатори - икономисти, финансисти, бизнесмени, политици, социолози, политолози,…, и всички смело коментират и задълбочено анализират … ВСИЧКО, и в това по принцип няма нико лошо! Дори напротив - десетилетия наред българинът бе откъснат от света и бе залят от елементарна пропаганда, и само дузина втръснали ни до болка политкоректно лица ни поучаваха и обясняваха как това, което виждаме не е всъщност точно това и как ние сме цъфнали и вързали, а провалите ни са всъщност предвестник на бъдещи успехи и все някой друг ИМ (ни) е виновен! Та сега това невиждано изприказвани е като махмурлукът сле тежко пиянство (диктатура)! Но е време за изтрезняване!

Я се скрий бе! Държавата е лош стопанин. Това е аксиома на демокрацията.

Няма образование, тези момчета са отражение на държавата. Те нямат воля за победа, нямат амбиции, не знаят какво е истинска тренировка. От 1998 с изключение около 2004 сме си един посредствен отбор. Като допълнение няма пари, няма ръководство, няма стадиони.

Това няма,онова няма... Затова пък го има Перукан и шайка некадърни и корумпирани търгаши в ръководството на БФС. Докато те управляват,няма да има футбол в България.

Имам конструктивно предложение: 1.БФС да се закрие 2.Парите, които всяка година му се отпускат да се разпределят по общини 3.Всяка община да създаде детско-юношеска спортна школа 4.Да се създаде -общинско първенство 5.Ръководството на общинското първенство се избира из между кметовете с тайно гласуване 6.На третат година от началото на общинското първенство да се сформира национален отбор на общините, който да ни представлява на международните турнири и форуми. 7.Треньора се избира от всички кметове, чийто отбори са в класация до 20 място, с тайно гласуване

Футболът беше нещото за което си говореха хората за да не мислят за високите цени,но сега и тази радост вече я няма.

Унгария след 2008г възкръсна, а при нас след2008г дойде бою и държавата залезе и фалира не само във футбола, а като цяло и навсякъде

Възкръсна, възкръсна, колко да е възкръснала? Колко участия на Световни първенства имат?

Стадионите, базите, силната игра я има и е въпрос на време и световното да стане редовно. Резултатите им от последните години са силни игри, победи и равенства срещу топ отборите.

Кво хубаво беше преди Бою а?

Не зная колко е фалирала България при "Бою" селски идиот но за 2 год. направо копаем дъното с тия лъжливи розови комунисти та всеки народ си заслужава съдбата си щом е токова тъп-понял?

Герберско тролче като не знаеш вземи прочети малко, все пак има статистика

Преди бою България искаше да се отдели от Румъния по пътя за шенген защото е по напред. По време на бою България и Румъния са на едно ниво, а след бою Румъния не иска и да чува за българия за шенген, на светлинни години от нас

Е те нашите футболни деятели са на световно ниво и затова не могат да се разберат с индианците на терена. Има малки недоразумения но сме на прав път и след 100- 200 год. ще сме на световно. Но и фифа ще промени правилата - няма да има пресявки , само ни пречат да се изявим по терените на мондиала!!

Ти самият на Световно ниво ли си? Брейййй. По кво бе?

...след прочитане на статията...просо нямам какво да добавя ! Ако след този мач не прогледнем...скоро няма да имаме футбол въобще !!!

И като прогледнеш кво? Ще имаш по-добри футболисти ли? И отде?

То като погледнеш-ние отдавна нямаме футбол. То друго имаме ли, та футбол......

Какво трябва да имаш? И защо говориш "НИЕ"? Кажи ти кво имаш?

Тук не става въпрос за индивидуализъм. Футбола е колективна игра. Както и останалите важни неща в скапаната територия. Каквото и да имам-мост, летище и електроцентрала нямам.

Oт това поколение футболисти няма.

Не точно. Вратаря Наумов. Човека ни спаси от разгромен резултат. Обаче никога не е добре вратаря да ти е най-добрия играч.

Много, много, много точен коментар. Тука е така……..

Последно участие на Унгария на Световно първенство - 1986.

Следващо участие на България на Световно-3028г.

Толкова скоро ли??

Когат-тогава. Толкова си можем.

Виновни са Адидас и УЕФА !!! Защото саботират БФС с ретроградната си кръгла топка!!!!!! Не пасва на квадратните глави и заучените стъпки в чалготеката!!! И това е долна конспирация срещу българския футбол!!!!! Ние можем!!!

Футбалер и гроб резултатите ги виждаме

Правилно, точно и вярно, но.... нищо няма да се промени в БГ, както и в други области в държавата не е налице изоставане от нормалните държави, просто вървим в различни посоки

Кои са нормалните държави? Да уточним.

във всички случаи- не е и нашата

Какво толкова възхвалявате унгарския футбол? Били България. Е това е не щото те са силни, а щото ние сме слаби. Последното участие на Унгария на Световно първенство е през 1986та.

Този унгарски отбор има необходимия потенциал, за разлика от нашия. Видя се, че във футболно отношение сме натикани в ъгъла от ЕС, освен в икономическо, политическо и социално отношение. както каза снощи велизар Шаламанов-футбола е отражение на случващото се в държавата.

Тоест унгарците тичаха,надиграха ни и ни преебаха.

Е биха и Англия 4:0 преди около малко повече от година.

Те си имали Орбан,голям праз,ние пък си имаме Бойко,той построи магистрали за чудо и приказ и много детски площадки по селата.А сега като дойдат на власт трансджендърите от ПП ще построят нови трансджендър клубове да се забавляват децата и ще легализират пушенето за да сме в крак с времето и новите евроатлантически ценности.Гласувайте за вашето бъдеще идната Неделя.

КУР за русия и насраните копейкаджии

поръчков тренер, явен българомразец, бфс-то също...

Явно всичките ни последни 10 треньора са българомразци щото резултатите са сходни

Положението е такова защото председателят на футболния съюз е абсолютен алкохолик и корумпе,шефовете на големите ни клубове -комарджии , кредитни милионери и какво ли не, детско юношеските школи функционират на принципа кой баща ще даде повече... И какво да очакваме?

Бахти, нещастните унгарци, еда хартиена Ф-ка си нямат, да не говорим за по-сериозни неща като Козяк !!!

Нали си наясно, че Унгария е в НАТО?

Бай Кольо

В НАТО, ама и те като Турция, не слушат какво им гълчи Големия брат отвъд океана !

Единственото което си имат са руските тролчета педерастчета, както и ние ,нали?

БФС мисли, че футбол в една държава се създава като се купуват многобройните малки клубове да гласуват срещу големите, както и че футбола е спорт, парите от който могат да се крадат поголовно без да се инвестира в човешки потенциал, мислят си също и че като си станал четвърти в света през 1994 г. и може да управляваш БФС 40 години. Сбърканяци. Поне от 20 години не гледам български футбол. Всичко стана ясно още в квалификациите за световното 2002 г.

След такава вечер, мечтаеш само да останеш насаме с Боби, само за една минутка! А после, ако може, и с Данчо...

Който лидер провежда национална политика, яде шамари от ващингтон, но гради дъргамност и народа му го уважава. Браво на Орбан, браво на унгарския народ@

40% инфлация на хранителните стоки. Девалвация на форинта.

А тука колко е инфлацията ама реалната не тази която ти казват. Реалната можеш да я видиш като отидеш до магазина!

Каква е тази национална политика?

Момчетата този път играха с хъс и създадоха доста положения. Вижда се, че има огромен прогрес в сравнение с мача с Черна гора. Браво български лъвове. Горд съм

Нали знаеш, че нашите бяха с белите екипи. Да не си гледал друг мач?

Напълно подкрепям. Определено играха на ниво, но шансът не беше на тяхна страна. Има прогрес. Браво! Хората знаят само да плюят. И аз съм горд с българските юнаци!!

Мене ме кефи колко сме слаби и че всички в БФС са дебели. Отколко националния да е от звезди във елитните клубове и да се ядосвам , че не можем да бием Испания и Франция.

Борислав Михайлов, Йордан Лечков и т.н. нямат ли минимално чувство за лично достойнство, за чест, за отговорност...

Кой ще докараш на тяхно място?

Който и да дойде, по-зле от това няма да стане.

опасявам се, че и Венци Стефанов и Вили Овчия да сложиш, ще са далеч по-уместни...

Че то кое ни е добре, че футбола да е добре. И защо изобщо пък трябва футболът ни да е добре, за какъв х.. точно ни е??? Това, че навремрто сме имали отбор е остатък и благодарение на комунизма. Онези хора, колкото и да не ви харесва, знаеха какво правят и как да го правят.

Какъв отбор си имал?

Не само във футбола са на светлинни години пред нас. Но материала им е хубав с история и самочувствие. И си имат много от "Орбан."

Е ти си нашия материал. Виж се - БОКЛУК. Кой ти е виновен?

Защо, ти да не се смяташ за нещо различно? Не се напъвай да мислиш. Няма да ти се получи!

БФС се държи от ДПС (чрез Йамен Костадинов,сега някой друг). Имаме делиормански шампион 12години поред без да са произвели един футболист,останалите клубове са перални и източник на черно тото. Като гледаш резултатите от мачовете на вестник ,само датата е истинска …Президентът пияница подаде оставка,свърши му пиенето. ,върна се,вика “починАх си”, едно 40 годишно приятелство го остави на власт с решаващ глас сливенското недоразумение,гонзовци и Костадиновци даже не мисля са ги коментирам като управленско ниво,манталитет и капацитет …кой нормален бизнесмен или човек би дал 2 лева са футбол при този ДПС модел?!?

Вчера бях на стадиона аз! Възхитен съм наистина от това което да направили унгарците!

Няма просперираща краварска прифронтова територия, набийте си у главите. Като започнете да подкрепяте такива като Орбан у нас, може да имаме напредък.

Най-голямата инфлация в ЕС не е у нас, а в Унгария, ако не знаеш. А уж имаха евтин бензин. Парата я лапна Торбалан. У нас това дето го виждаш е средно за ЕС, а при тях бедните кучета ги яли.

Няма освен Германия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, Естония, Хърватия, ...

А има ли просперираща про-московска територия?

Паднахме, защото имаме скопени агитки и фенове в България. При тоя цирк в БФС никой не смее са гъкне.. само ония Бербо дето половината скопяци го псуват.

Бедна държава , с голям недостиг на младо население , без общонационални каузи. Всеки казва тая държава.

Нека някой по-запознат с развитието на българския футбол припомни статистически данни за многобройните детско-юношески школи, обучили хиляди футболисти.

И какво точно ще се промени във футбола, ако държавата налее милиарди от данъците ни за стадиони? Ще ходят ли повече хора регулярно на мачове, ще се подобри ли качеството на играта, ще се подобри ли националния отбор след 15-20 години? След като интересът към българския футбол като цяло е толкова нисък (посещаемост на мачове, телевизионна гледаемост, интерес от частни спонсори), защо трябва да е приоритет за държавата?

Мисля, че си пропуснал онази част от статията, в която казват, че унгарците са изградили футболна школа във всеки областен град. Ние в момента какво имаме - София, Разград, .. Ловеч и Благоевград евентуално .. пропускам ли някоя голяма школа в България или това са? Та как ако детето ти е на 9 години примерно и живеете далеч от София и Разград ще му намерите добри условия да тренира футбол? Никак! Идеята е точно такава - във всеки областен град да има голяма и модерна футболна школа, достъпна за всички деца, а не само за тези, чиито родители могат да си позволят по 400-500 лв таква на месец! Това е нещото, което може да промени нещата след 10-15 години! Другото разбира се са стадионите - за да могат тези новоизградени футболисти да играят на тобри терени. А когато и това стане, качеството на футбола би бил такъв, че да радва хората и те да пълнят стадионите, защото спор няма - българите си обичаме футбола!

Щото е представителен и престижен за държавата и ти носи национално самачувствие и сплотява нацията... Ти 94-та видя ли какво стана по улиците на страната

При нас моделът е сгрешен, още от юношеските години се дава параван на татиното или маминото, защото имат пари и дават синчето им да играе, бил съм пряк свидетел как става така, че не взимат талантливо момче, за сметка на татиното да играе на един детски турнир, тогава бяхме на по около 11 години, естествено бързо се отказах да се занимавам с футбол. Държавата трябва да направи така, че да има достъпни условия за всеки да играе футбол. Другото което е - да се намалят групите с деца на 1 треньор, не може 1 треньор да тренира 50 деца едновременно, трябва си индивидуално занимание, да погледнат как се прави в Нидерландия например. И най-важното - да се махне перуци и да дойде управа, която ще наложи правило - минимум 4 натурални българи в стартовия състав и минимум 8 картотекирани български играчи за първия отбор. Шод натурални имам предвид - да имат българско гражданство от раждането си още. Така ще се стимулира налагането на бг играчи и в същото време отборите пак ще си имат чужденци, но ще имат предвид и че трябва винаги да имат на линия за игра поне 4 българи. Ако не спазват това правило - на първото нарушение глоба, на второто нарушение - глоба минус 3 точки, на третото нарушение да се отнемат 5 точки от актива на отбора, на четвъртото още 10, а на петото изваждане от групата. Само така ще се оправим, иначе няма да стане, ще потъваме надолу и накрая ще ни бият и андора !

Перукан колко ще си пише за управлението на футбола ни? Догодина ще станат 20 години без да сме били на голям форум.

Българските футболисти са рахитични. Няма нито един добре сложен мускулест играч, то дори жилави няма. Гледам ги събличат се до тъч линията.. Ами бледи младежи в 10ти клас.

Фуболът отдавна е пералня на пари и нищо повече. Собственици на клубовете бяха всякакви Маджовци, Руснаци, Георги Илиевци, Черепи, всякаква криминално-олигархична паплач. Нормалните бизнесмени, собственици на клубове се броят на пръстите на едната ръка. Футбола е тиня, ръководството му е тиня, играчите са чалга-тиня.Футбола е като пътищата ни, като магазините ни, като цените ни, като заводите ни за е-колички, като непостроените мостове на Дунав, като доходите ни и като цялата лъжа в която свикнахме да живуркаме. На европейското по общини и на европейското по министерства ще ни бият като маче у дирек всички в Европа:))) Както ще ни бият и на политици:)))) Към 2023 година - това представляваме:))) Имитация.

може да не е виновен за всичко---но за това че провежда проруска политика този гаден руски агент е виновен

И да паднем и да бием пак ще се напия. Пиша си 6, заплатката върви.

Професионален футбол не ни е нужен и трябва да бъде "закрит" във България! Той само ни прави за смях предвид ниското ниво. Освен това професионалните клубовете са котерии на прикрити и/или явни престъпници, възпитават простовати чалгари вместо спортсмени и личности, дават трибуна и повод за изява на най-долната двукрака измет в общесвото ни, самонаричаща се "фенове" и пр. и пр. Едни аматьори биха играли за едното име със същия успех. Но при тях нито очакванията, нито разходите биха били като при едни сегашните "професионалисти".