Защо Унгария, а не Хърватия!?

Имаме много повече допирателни с футболната история и традиция на адриатическата страна

Обратно в новината

Коментари - Защо Унгария, а не Хърватия!? | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Палавата Жаклин ги разбира тия работи...

Е гати буламачът. Съветските танкове унищожили унгарския футбол. За другите нелепици да не споменаваме... Апропо, пак ли руснаците съсипаха нашия спорт? Нещастни соросоиди...

сега БФС си подадат оставките, след 5-10г Унгарци и Хървати ще пишат вижте БЪЛГАРИЯ

Защото с перуката и оня с празния поглед няма как дата стане и която и да е било от двете.

Е как защо - защото там ги няма перуката и неговите слуги, които бутат насила едни отбори и мачкат всички останали ! Защото години наред се спира развитието на отборите, които не обичат подуяне и техният закрилник боби михайлов и защото буци и шиши си имант любим подуянски отбор, на който им опрощават десетки милиони задължения ! За какво развитие да става въпрос, като футбола у нас е мафия, управлявана от герП и дпс ! Ако в Хърватия и Унгария си имат герП и дпс - гарантирам, че нивото ще е същото ! Защото преди тях - България беше с доста по-развит утбол, но откакто подуянските лекета завзеха БФС - България пропада всяка година надолу !

Проблема на Булгария е че е бъкана с русняци

разписа ли са бе гном

Намерете човек като Шандор Чани, и тогава ще ги стигнем... унгарците.

Поредният соросняшко-козяшки пасквил, платен щедро на дегенератската сволоч от шайка узурпатори. Унгария много им бърка в очите.

Във всичко намирате конспирация, ей. Това в позитивна статия за да сравни позитивното развитие на футбола в две държави големи колкото нас. Едните строят инфраструктура и това дава резултати, другите имат правилната култура и пак дава резултати.

А нямаме ни едното, ни другото

Поредният жалък подръжник на Перуката!

Капацитет, аз съм най-върлия противник на пияния неадекватник. А политическата воня се вдига от това списвание от километър.

с промити болни мозъци

колкото Латвия

Народът трябва да има желание - не може все съюза или държавата да са виновни. Да, те имат голяма вина, но проблемът е народопсихологията. Школите на големите ни отбори не са по зле от тези на хърватските отбори. Големият проблем са връзкарите, липсата на треньори. Треньорите в момента ги интересува само да си вземат парите и не им пука за развитието на децата.

"И примерно 10 процента от бюджета да се отделя за спорт." А за спорта се използва 1%.

Какво да направят ръководителите на футбола като няма поколение? Откъде да изкарат футболисти? Боби Михайлов ли е виновен при положение че вече сложиха минимален брои българите в съставите. Но нямаме поколение.

Школите са едни отвратителни бизнеси, които тренират деца за пари, вемат решения кое дете да играе (и да бъде забелязано) на базата на колко пари ще платят родителите, шири се брутална връзкарщина и шуробаджанащина. Та, така, поколение се създава, то не е някакъв късмет - имаш го или не. Талантът на една нация е сравнително постоянен, да има спадове и смяна на поколенията, ама има едно базово ниво на талант - а ние минахме за 20 години от световна сила, до нивото на футболно джудже. Не е въпрос на талант това огромно пропадане. Щом сме имали футболисти преди 20 години, значи може да имаме пак. Въпросът е защо ги нямаме. И тук идва всичко изброено по-горе от мен - корупция, връзкарщина, лоша организация, детски школи управлявани като долнопробен краткосрочен алъш-вериш.

то в скоро време и нищо няма да има

Сравняваме се с Унгария, защото за сравнение между нас и Хърватска и дума не може да става.

Сега значи не съм съгласен.Първо Хърватия е по-скоро изключение отколкото правило.Това е една малка държава от примерно 100 други малки които биха искали тези успехи.Аз съм се чудил защо и отговорът за мен е че има първо генетична предразположеност второ има смесица от балкански талант и немска дисциплина (били са част от Австро-Унгария).И трето може би основното-има я школата,тренжорската школа която да изгради талантите.Защото не всеки ще стане от 10000 деца едно ще стане обаче трябва да има треньорите и школата точно това 1 да бъде забелязано от рано школовано и развито-тактически,физически и като играч.Има си академии които са марки-Аякс,Лион,Барселона.Югославската школа също е доказана.Тук отива да играе момчето треньорът пиянде гледа да изкара 20 лв да се напие-пуска некадърничетата на мама и тате уж че ще стават големи футболисти че там се печелело.И той не е със адекватни на времето знания бил е примерно през 80-те и си знае неговото но сега футболът е съвсем различен постройки, физическа подготовка ако ще дори и възстановяване и добавки.И тези треньори и школи не са адекватни.Нашите деца нямат подготовка вече в мъжкия футбол отиде някъде в Италия примерно ми той няма физика тепърва там почва да наваксва да вдига тежести да се готви да е адекватен.После няма го примерът да му е пред очите -ето аз ще се трудя ще тренирам като луд да стана един ден като Х.Нямат самочувствие като излязат срещу чужд отбор се плашат а хърватите са хем сплотени хем си вярват защото знаят че са побеждавали всеки.

и също за такива малки държави най-важно е традицията и духът-да си вярват че са те без значение дали играят с Англия,Франция или Италия.Друг пример е Уругвай-3-4 милиона но имат традиции и все вадят добър отбор.Важно е и как е структурирана самата система.Примерно приемаме в Хърватия има 50 000 деца играещи футбол.Ако има талант той трябва да бъде забелязан от рано и да отиде в най-добрата школа приемаме че там това е Динамо Загреб.Тук не знам дали имаме скаути или нещо такова което да забележи един малък талант който се е родил примерно в Лом а не в София.И той като го изпуснат на 14-15 вече даже и да го забележат вече му е късно.Едно време може би затова сме имали повече успехи защото тази система е била развита и е имало хора даже по училищата са ходили и като види талант айде в школата.После колкото и да е талант обаче без работа и практика нищо не става трябва от малки да имат много отбори много мачове за да се отсеят от всичките хиляди няколко десетки които реално да са на топ ниво.Ние имаме ли такава структура-със терените му с отборите да играят нон стоп да се изграждат?И най-вече съвременна работа те хората са го измислили имат методики-иди виж нашите деца не са по-лоши тука става въпрос просто за правилна работа.И най-вече има един момент когато трябва да влезе в мъжкия футбол а той е пълно блато или изчисти футбола или да излизат по-рано навън да си чупят главите и се учат на трудолюбие.

Само ако знаеш колко си прав. И това не е само във футбола ни.

Имаме ясно очертани два модела - при единия се усвояват едни пари и се чакат успехи, а при другия - първо се постигат успехи, които носят много пари и след това се усвояват в инфраструктура. Хърватите са завъртяли колелото и скоро и при тях ще видим подобни стадиони и техния модел е правилния. При унгарците - бащицата дава парчета от баницата, като по този начин си купува индулгенция и спокойствие.

Точно!

щото у всички отбори играят негри..аман от негри ..няма детска школа само негри

Средна НЕТНА заплата по държави от Източна Европа на месец. Нормални ЕВРОПЕЙСКИ държави: Словения - 1480 евро Чехия - 1362 евро Естония - 1356 евро Литва - 1184 евро Полша - 1182 евро Латвия - 1126 евро Хърватия - 1106 евро Гърция - 1092 евро Словакия - 1067 евро неНормални проРуски кочини: Унгария на Орбан (най-високата инфлация в ЕС) - 1002 евро България на Мунчо - 773 евро Сърбия на Вучич - 730 евро Русия на Путин - 642 евро (6-дневна работна седмица) Беларус на Лукашенко - 532 евро Tурция на Ердоган (над 50% инфлация) - 443 евро Видно е, че нещата не вървят добре за народа при управления свързани с Кремъл. източник на данните: List of European countries by average wage

Къде е Румъния, Косово, Албания, БЮРМ? Или не ти излиза сметката с тях.

Личи си отдалече поръчковата статия - уж се пише за футбол, но целта и е политическата манипулация. всички знаем защо Унгария не е удобна на либералните медии.

Хърватите доказаха многократно, че имат страхотен отбор и дух! Най-много ме кефеха на световното, а и преди това. Модрич, въпреки годините си, играе страхотно.