Защо все повече градове не искат и да чуят за Олимпийски игри?

Хората не желаят разхищения на разходи, както и това, което остава след събитието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ослов?

Всяка мегаломания е вредна и унищожителна за природата и за човека -небостъргачи огромни сгради огромни стадиони привличащи терористи огромни мероприятия също и многото фойерверки на нова година ужасно развалят качеството на въздуха и замърсяван като това се усеща веднага замирисва на барут и мъгла с много прахови частици

Тая тиква само мегаломански я тресе и само стадиони по 5милиона лева в села с по 1000 жители които тънат в разруха а са чисто нови и никой не ги използва вместо да се построят закрити басейни за масов спорт като е ясно че плуването лекува стотици блести и ги профилактирани също но не тиквата е решил да шитне държавния резерв за мегаломански изяви и фандъчката е същата разкопа и презастрояването всичко

Видите ли лакърдии и много шум за нищо, видите ли фойерверки и опаковки по-ценни от съдържанието, видите ли мегаломански фанфари и усилия само за постигане на зрелища и емоции да знаете, че отзад стоят комунисти интернационалисти

Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак... Бойко, ти си жабата.

олимпиадите са добра потенциална цел за ефектен тероризъм. най-малкото разходите за сигурност срещу такъв са значителни. за по-евтини олимпиади е необходимо ликвидиране на тероризма в световен мащаб. но как да стане, след като неговото подпомагане е неофициална държавна политика на някои водещи икономики ( да не изброявам, сещате се!)

За Винету не проблем да спретне една Тикволиада, кеф ти лятна, кеф ти зимна

Твърдо съм "Против" България да бъде съвместен домакин на Лятна или Зимна Олимпиада, както и съвместен домакин на Европейско или Световно първенство по футбол. Това са огромни спортни форуми и за тяхното организиране и провеждане, както се вижда, стоят огромни разходи, които се плащат от джоба на редовия гражданин. Ползите от такива събития са за шепа хора - за няколко големи строителни фирми, които ще построят (за стотици милиони евро) спортните съоръжения и спортната инфраструктура; за управляващите политици, които ще трупат имидж и ще пъчат гърди; за собствениците на няколко хотела и за таксиметровите шофьори. Това са реалностите. И като по-умни от нас и по-прозорливи гражданите на Бостън и Калгари се отказват от Олимпиада. Докато ние като по-глупави, по-изостанали и много по-бедни се натискаме да организираме Младежка Олимпиада и Световно първенство по футбол, НО никой БГ политик не казва кой ще плати цялата сметка накрая ... питайте гражданите на Атина, Рио де Жанейро и т.н. ... кой ще плати сметката!

А защо не България да се кандидатира?!? Една тиква какво друго може да измисли!

Нашите релности са такива, че група амбициозни, жадни за слава политици и техни приятели-бизнесмени няма да питат народа, а ще работят за себе си, правейки всичко, за да спечелят домакинство. После за тях ще останат славата и парите, за народа - посочените в статията негативи. Но това, все пак, едва ли ще се случи.

Световно по футбол може , но при предварителен разчет. България (София-Варна), Румъния (Букурещ-Тимищоара), Сърбия (Белград-Ниш) и Гърция (Атина - Солун).

Даже при нас е по-добре да са Пловдив и Варна.

Изтървал си Пловдив, майна...с най-големия стадион!

Хората в нормалните държави и много по богати от България да го решили референдум и не искат на гърбовете си ненужни разходи. А ние тънем в мизерия, но нашите управници не мислят можем ли да понесем такъв товар. Синия на гладния не вярва.

Олимпиадите да се правят там където вече има изградена инфраструктура, за да не пустеят години наред след това тези огромни съоръжения за милиарди. Не е практично.

Олимпииски игри и всякакви техни модификации САМО с РЕФЕРЕНДУМ!

Защо, не се прави жребий между всички страни желаещи участие на тези световни спортни мероприатия! Например една държава да построи стадиони за световното по футбол, друга за летни олимпийски , друга за зимни олимпийски , друга за европейски първенства и само в тях постоянно да се провеждат мероприятията, като приходите след това се разделят пропорционално ?? Примерно спечелилата световна титла държава получава най много за първо място , след това за второ и.т.н ?? А тези построени съоръжения да се се използват след това и за други мероприатия, тренировки и.т.н ! A не, на всяко ново световно или олимпийски да се строят нови и хвърлят огромни пари??? НО, ЧОВЕШКАТА АЛЧНОСТ И БЕЗУМИЕ СА ПО ГОЛЕМИ ОТ ВСЕЛЕНАТА!!!;))

Оливпийснкият комитет досега е имал идключителни изисквания - 5 или 10 звездни хотели за тях, за семействата им и за така наречените приятели на олимпийската фамилия. Безплатно разбира се. Много пътувания за сметката на организаторите. Това вече е свършили. Сега тези приятели на парички - така нареченото олимпийско семейство - ще се молят някой да ги приеме. Дори ще плащат. Защото са прекалили Също ще се случи скоро с футбола

Не знам защо не ги правят отново в някой от старите олимпийски комплекси?

Е, как защо?! То е пределно ясно открай време... Печалбите се приватизират, дълговете (загубите) се национализират... Цялото общество поема дълговете по това да се изгради една огромна, за нуждите на кратковременната олипиада, скъпа инфраструктура, която после остава пустееща. Отделни компании си прибират печалбите, а обществото дълги годити след това плаща за двата месеца шумотевица и медийно присъствие...

има решение и то е да се провеждат в страните кьдето има има бази за игрите

А наш Тиквун световно иска да посрещаме,като да се дадат едни стотици милиони за строеж на стадиони,които ще се използват за 2 седмици на световното и после ще затворят.... А от тези стотици милиони ,които ще се отпуснат за строеж и поддръжка на тези стадиони,2/3 ще приберат олигарси и политици от обръчите им от фирми,да не говорим,че после тези пари народа ще ги даде!!! Народа ще плати всичко,дори от ЕС да отпуснат пари,те после трябва да се връщат...

Гръцкият Тиквун иска. Идеята е негова - Гърция, Румъния и България да са общ домакин. Да не говорим, че Тодорживковия Тиквун - Иван Славков години наред предлагаше ние сами да станем столица на олимпийски игри.

Колко пари ще се похарчат,а от тях колко ще се откраднат!

гол тумбак, чифте пищови.

И там не става, твърде близо е до София! Нахалници, явно са си направлили сметката колко да краднат от едно такова мероприятие - то не бяха хъбчета, нефтени находища, магистрали... Хайде стига им толкова. Онзи хипопотам Кралев и той само гледа да измисля тъпотии с цел присвояване от цялата клика.

Освен Мондиал в България дайте и една космическа станцийка да направим! Колко му е?

Политиците и свързания с тях бизнес усвояват огромни пари покрай тези мероприятия. Т.е. колкото е по-скъпо световното или олимпиадата, толкова повече пари усвояват. Накрая стадото плаща.... Стадото естествено е против........ ако случайно го попитат де.

"И така се стига до факта, че гражданските общества не желаят домакинствата. Искат ги елитните касти, едрият бизнес и политиците в отделните страни и градове. Олимпиадата е престиж, а и възможност определени браншове и бизнеси да получат сериозен тласък, като ефектът не е само временен." Един дебел по същите причини иска световно по футбол в България.

Още - тълпите "(не)образовани консуматори" осират всичко наред,в буквалния смисъл. Вижте нарастващите протести в традиционни туристически градове като Венеция или Барселона например...

Политиците искат олимпиада за да откраднат пари а след това с нашите пари да издържаме тези паметници на безумието. Същото ще стане и с мерака за нов стадион. Какво му е на Националния стадион? Да не би да се пълни? Хората ровят по кофите за боклук а вие само мислите как да разхищавате общите пари! Не ви ли е срам!!!! Само спорт и нови самолети и кораби са ви главата. Повишавате данъците за старите автомобили с които работните хора ви изкарват данъците! Правите грешка след грешка. Думата повишаване на цени не трябва да я изричате ако искате да останете на власт!

Да бе... разбрахме че тиквоний иска да има балкански олимпийски игри.. Значи е от ония, от кастата на искащите.. Да си прави олимпиадата в Банкя.