17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв расизъм, какви пет лева бе??? В България от памтивека живеят безброй националности в мир и толерантност. Като братя! Футболният Расзъм е измислен от Англия. А УЕФА го използва само за да тероризира с глоби федерациите.

Расизъм ли е че не мога да приема пигмеите от Африка като равни на бялата раса. На кого се дължи развитието на цивилизацията и техническият прогрес. На негрите или на бялата раса. Това е факт, а не расизъм.

Расистка държава ли е българия? Най-напред, нека уточним, че това което нашата публика показа на този мач не е нищо особено спрямо обичайното на футболните терени в Европа. Даже напротив, в първия момент, когато англичаните започнаха с типичните за тях театрални постановки, нямаше на практика никакви скандирания или подвиквания. Дори и някой отделен футболен фен да е измучал нещо нечленоразделно по една или друга причина, това не е същото като цялата агитка да крещи. Предварителната подготовка на английския отбор беше очевадна – на тихи трибуни, те започнаха по сценарий да се оплакват на съдията. И това е точно Англия – където расистките изстъпления по стадионите са ежедневие (да не припомняме хвърлянето на банани, маймунските звуци и какво ли още не). Още по-фрапиращото е, че на практика никой не е чул нищо – съдията взе решение на базата на „оплакване“ от страна на футболист от английския отбор. Кой се наема да прецени това случило ли се е или не се е случило? Съдията, който не разбира български? Или всяко оплакване се счита за валидно? За съжаление, нашите футболисти не са особено известни с комбинативна мисъл, иначе можеше да опитат и те да се оплачат на съдията за “расистки обиди” от страна на английската агитка. http:// ndlev. org/news /2019/10/18/ rasistka-darzhava-li-e-balgaria/

И още защита за България!: https://www.facebook.com/NDLEV/posts/130571635015243

Стига с този расизъм, стига с обвинения, че дори да нарека някого мангал, той веднага ще ми предяви съдебно дирене... Разберете, че на футболен мач се ходи не като на театър или опера. Там се псува, крещи, скандира и т.н. Разбира се, нека поясня, че съм абсолютно против да има открити расистки обиди, като черен боклук, или арабско ла-но, но да си в пълна тишина в огромен 100-хиляден стадион, просто няма как да стане. Ходил съм на мачове и в Ливърпул, и в Манчестър, дори и още по-далеч: в Монтевидео и Буенос Айрес. Там тези срещи са като празник, и нито преди, нито по време, нито след мача, няма ексцесии, няма агресия, битки, ранени и т.н. В монтевидео мачът бе финал за шампионска титла - след края му, всички си тръгнаха мирно и с уважение един към друг, дори привържениците на двата отбора си правеха анализ на играта в спокоен тон и разбирателство. А по време на мача имаше страхотно шоу, страхотна атмосфера, страхотен спортен дух и взаимно уважение. Там веднага прави впечатление присъствието на много деца и жени, които заедно с бащите и съпрузите си викат, подкрепят шумно отбора си, и всичко преминава в културна и мирна атмосфера. Забравете там да търсите и видите разни железни огради, изолирани сектори, като в затвор, така както е у нас... Това по нашите стадиони дори води до агресия, защото наврените в такива клетки привърженици на гостуващия отбор, стават още по-яростни. Да не говорим за идиотското чувство да разрушиш чуждия стадион, да запалиш чуждите знамена, да набиеш чуждия фен... Как те, там, на Запад, се справиха с хулиганите, а ние тук не можем да озаптим гамените от Герена, или агресивните фенове на някои наши отбори?

Попитали българин какво най - обича ? Отговор: "Най-обичам да мразим" :-) !! Четох коментарите, какво лошо има транспаранта с българското знаме и надписа ?! Знаете ли какво ? Българите в Чужбина усещат стотици пъти повече това, което хейтърите в БГ не усещат, в това е разликата...!!

Глупости! Всички сме расисти, независимо дали го признаваме или не. И така трябва да бъде. Собствената нация и собствената раса винаги трябва да са на първо място. Обратното просто е противоестествено. А както знаем нещо, което не се подчинява на природните закони, изчезва под една или друга форма.

Що се кахърите? англетата си имат проблем с Брекзита - егати думата .... и трябва вниманието на техните фенове да се насочи извън Брекзит , ами как, като обвинят Българският цървул в расизъм. А то, по големи расисти и идиоти от Английските фенове НЯМА.

И тъжно и жалко. Те като кажат, че сестра ти е к.-..а, ти ходи после се обяснявай, че нямаш сестра. За наглетата има само една терапия без обяснения. Сещате се, нали?

Преекспониран несъществуващ "проблем"

Трябва да си много пропаднал за да отидеш на мач на чужд отбор и там да покажеш пред всички че за теб твоя вид е маловажен. Обичайте расата си повече от всяка друга.

Абсолютно съм съгласен! Аз пък съм расист, а не толерантен извратеняк и държа на моята раса без да изпадам в някакви идиотски крайности.

Ливърпул не е чужд отбор....той е наш на милионите фенове по света.Ливърпул е моята религия,националност и цвят на кожата.... YNWA

каквото сееш това ще жьнеш

Това знаме няма да помогне да ни смятат. за расисти

Какво ти пука, какво мислят лицемерите, които не им понесе мултикултурализмът и си измислиха Брекзит, за да се спасят?! Те ли са мерилото?! Изолират се пред очите на цял свят, няколко ултраси на стадиона са проблемът от международна величина. Дали?..

Приятели, приятно ми е да чета такива добри коментари по тая сакрална тема. Заради това ви препоръчам да прочетете и статията Американският фашизъм, след което ще ви станат ясни много неща. Приятен ден. Расист не значи че вразиш някого. Расизъм значи че обичаш повече себе си и подобните на теб. Приятен ден.

Расизма си е чиста омраза. Колко хора са умирали и ще умират заради това. И аз се обичам, но не бия различните от мен, не ги псувам, не ги мразя..

Едно е да ги мразиш и смяташ за по-низши от теб , друго е да смяташ, че известна сегрегация трябва да има защото сме прекалено различни

Кога стигнахме до там да чакаме благословия от най-расистката държава?

Колкото по често пускат по телевизията мантрата купуването и продаването на гласове е престъплание, толкова повече се усилва чувството, че зад думите се крие истина. Живял съм в уж най демократичната страна Америка. Там пък какъв расизъм има, фантазията ви е бедна. Отделен въпрос е, че има и неприкрит фашизъм. Обидно е вчерашни робовладелци на ни учат на толерантност.

Я ни припомни кой имаше гражданска война за премахване на робството? И кога беше това? А кога Русия премахне робовладеството (крепостното прево)? Къде са едни от най-строгите закони за расизъм и дискриминация? И които се прилагат? Или това си го пропуснал докато си бил "там"? Колкото до фашизЪма - питай чичо ти Гугъл кои са характерните признаци на фашистката държава и се поогледай къде ги има най-ясно изразени. Ще ти помогна - някои от тях са тоталитарна власт, пълен контрол над медиите, ултра-национализъм и т.н. Повече чети и по-малко дращи!

Когато ходихме на гости в Америка, едната вечер си направихме с голяма компания пикник сред природата. Единият, който се оказа полицай, ми каза така /цитирам дословно/: "В Америка няма расизъм. Просто, когато някоя маймуна се засели в някой квартал, цените на имотите там падат рязко. Но расизъм нямаме. " Каза го с такъв тон, че ми трябваше доста време да осъзная сарказмът му и какво точно имаше предвид.

Тия двамата може да не са, останалите са! Според Евробарометър "...по принцип 40% от анкетираните одобряват равни права за ЛГБТ хората, но половината не ги искат около себе си на работа, 60% не ги приемат да са в политиката, а осем от десет изпитват дискомфорт, когато еднополова двойка проявява публично прояви на любов като държане за ръце или целувка. Любопитно е, че на 13% им става неудобно и когато се държат за ръка и целуват мъж и жена."

Ти знаеш ли значението на думата "расизъм"? Или докато спах снощи изведнъж сексуалната ориентация стана раса? И като зачекна темата за сексуалността - хората нямат проблем с това кой с какво "спи", а с парадирането! Виждал ли си извратените гей паради? Почти голи хора с висящи изкуствени членове и други секс играчки се разхождат по улиците и вдигат шум

Абе, той не знае на кой свят живее...

Сега и нова раса ли станахте? Или просто си един прост п.....

Ако това ни е защитата егати държвата.

Не е вярно, расисти сме. Този който твърди обратното лъже! Ако щерката ти доведе циганин, би ли го приел добре а??

Ами ако това е твоята щерка, човече? Първо дай отговор на този въпрос да те видим дали ти стиска.

На него и мъж му още не са им разрешили да имат деца.

Твоят въпрос отговаря на неговия отговор. Расисти сте!

Хайде сега пак да попитам. Ами ти от кои си? Първо отговори за себе си и тогава съди другите, че после може някой теб да съди и, повярвай, няма да ти е приятно.

Това ли измислиха гъзолизците от външно на тиквоча? Бълга

Да си "расист" означава, да не желаш други раси и народи, да имат привилегии в твоята страна, правилно ли съм разбрал?

В общи линии расизма е в различни степени. Например при нацизма се изисква избиването на дадени раси - геноцид. Дали да не искаш имигранти е расизъм? Може би. Имат и много объркани представи за национализъм. В Германия се счита за много лошо, заради нацизма. Но национализъм е, дори да отидеш да гледаш мач на национален отбор. А Меркел го правеше. ;) Така че е вероятно до разумни граници.

Макар да не сме расисти, това, че ни набеждават, има и добра страна - илямското нашествие под прикритие на "бежанци", може да ни позаобикаля, с такъв имидж. Като добавиш и мизерията, не е чудно, че на този етап, проблемите са по-малки в сравнение с "толерантните", богати европейски държави. И то въпреки, че ни бяха натъкмили за депо.

Кюрда ще се просълзи ли пак ?

На кюрди обиждат турците.

А циганите обиждат на българи понеже българин стана по-обидна дума от циганин!

Оле мале "Проявете поне малко достойнство бре" Каво ще се обеснявате на английската паплач. На тея държавата им е вършила такива престъпления и е проливала такива реки от кръв че дори галсът им не трябва да се чува.

В белите страни расизъм няма.

Хахаххахаха значи Англия е от най черните. Веднага излезе кли с Борис Джонсън който се ракува подред с хората ама негрите в редичката ги пропуска случайно.

Хахах, това е добро!!!

Не съм съгласен да влизаме в "обяснителен режим" ! Ние не сме продавали роби ! Не дължим обяснение никому !

навремето когато още имахме футболен отбор Стоиччков нарече Марсел Десаи негър.От УЕФА му направиха остра забележка да му се извини и Стоичков им каза,ще му се извиня разбира ,когато той докаже че не е негър

и че не идваме от Индия...

Срам ме е от тези льохмани. Разбира се че сме расисти и се гордея с това

не сме меки китки и чифутопоклонници, както е модерно напоседък...

+1

Браво!

Грешно е да се подава гъз! Правилно е да се напише "Ние не сме убивали негри, не сме ги клали и заробвали и нямаме вина за това което означава негър на вашият език."

БРАВО !

Изобщо не им отговаряйте на западните лицемери

Не сме били! Ние хлебарките не можем да търпим - камо ли мангалообразните...

Съгласен аз пък ще добавя, целенасочения расизъм ни е спасил 500 г да нямаме квадратни глави! Това англетата не ги интересува. Мен не ме интересува че са клали в колониите и индия, но ме интересува че са бомбили България от омраза на Чучърчил към България, което си е расизъм. Ние все още лондон не сме бомболи, но не се знае.....