Български фенове на Ливърпул вдигнаха знаме в агитката на английския гранд в Белгия, за да защитят страната ни от вълната обвинения в расизъм, свързани с прояви на един футболен мач.

Скандалите от евроквалификацията с Англия (0:6) бяха раздухани прекалено и станахме мишена на сочене с пръст, като едва ли не някакъв център на дискриминационно отношение по време на футболни срещи.

На Генк - Ливърпул (1:4) в сряда вечерта - мач от груповата фаза на Шампионската лига, в сектора с фенове а шампионите на Европа се появи знаме с трикольора на България и надпис на английски език: "Ние не сме расисти!"

Под него имаше и емблемата на клуба от Града на "Бийтълс", който е един от най-обичаните и популярни чуждестранни отбори у нас.

Флагът остана в кадър немалко секунди по време на телевизионното излъчване, а снимката с него обиколи световните фотографски агенции.

За всеки мач на Ливърпул - независимо в Англия или европейските турнири, от България тръгват фенове.

В днешните английски медии, за съжаление, се отделя мъничко внимание на знамето и неговото присъствие именно в сектора с фенове от Острова.

Самият факт, че то висеше свободно сред банерите и флаговете на привържениците на английски отбор, говори за отношение и за това, че не всеки в родината на футбола вече е приел стереотипа, който се опитаха да наложат медиите в Англия за "българските расисти" по стадионите.