Гигантът от Великобртиания в момента тренира в Белгия, докато Хенеси се опитва да уреди сделката с Пулев за двубоя, който трябва да определи противника на световния шампион Владимир Кличко.

24-годишният Фюри имаше оферта да се бие Дерек Чисора тази седмица, но Хенеси я отхвърли, за да се концентрира върху сблъсъка с Пулев.

"Искаме да направим мача с Пулев следващия за Тайсън, стига да е финансово изгоден. Мачът с Чисора няма да се случи. Беше приятна оферта, но заради срещата с Пулев не можем да направим друг мач, докато не вземем решение за този, по един или друг начин", сподели Хенеси.

"Целта ни е Тайсън да стане световен шампион и Пулев е добър път към това", каза още той, цитиран от БГНЕС.

Хенеси все пак призна, че има шанс по-късно през годината Фюри да излезе срещу бившия световен шампион Дейвид Хей, който лекува травма в ръката и отложи мача си с Мануел Чар.

В същото време треньорът и чичо на Тайсън, Питър Фюри, заяви, че възпитаникът му ще се бие или с Кобрата, или с поляка Томаш Адамек. Именно Адамек би отбой от мач с Пулев в миналото.

"Някой хора спекулират, че Хей не е контузен и ние имаме нещо общо, но това са глупости. Можем да излезем срещу Пулев или Адамек. Ще бъдат вълнуващи 12 месеца, Тайсън е човекът, който трябва да победят", каза треньорът на младия боксьор от Моркамб.