Франсоа Бушемен изравни за домакините 2:17 минути преди края, а в последствие Якуб Силфверберг и Райън Кеслър се разписаха при наказателните удари, за да донесат успеха.

Така "Анахайм" събра 58 точки и вече има 4 точки аванс пред преследвачите "Нешвил", "Чикаго", "Монреал" и "Тампа Бей".

Мат Хендрикс се разписа два пъти при убедителната победа на "Едмънтън" с 5:2 над гостуващия "Ню Йорк Айлендърс".

Джордън Еберле, Дерек Роа и Мат Фрейзър също вкараха, вратарят Бен Скривънс отрази 31 шайби, а поражението свали гостите от върха в дивизия "Метрополитън".

Алекс Овечкин се отличи с гол и асистенция при успеха на  "Вашингтон" над гостуващия "Флорида" с 4:3. Стражът на домакините Брейдън Холтби завърши с 29 спасявания, а столичани спечелиха за десети път в последните си 14 срещи в лигата.

Ерик Стаал единствен се разписа при дузпите и донесе победата на "Каролина" с 2:1 като домакин на "Бостън". Вратарят на гостите Туука Раск спаси 35 удара, но това не помогна.

Патрик Шарп от "Чикаго" реализира победното попадение в 1:17 минута на продължението за 5:4 срещу гостуващия "Далас". Шарп добави и с асистенция, а Брад Ричардс също завърши с гол и асистенция за домакините, съобщи БТА. 

Ерик Коул се отличи с две попадения и асистенция, но тексасците не успяха да стигнат до успеха, въпреки че имаха аванс в резултата на четири пъти в редовното време.

Тайлър Джонсън се разписа два пъти и помогна на "Тампа Бей" да надделее над домакина "Отава" с 4:2. Никита Кучеров се отчете с две асистенции, а Виктор Хедман и Стивън Стамкос също се разписаха.

Брендън Дубински вкара две попадения при успеха на "Кълъмбъс" с 4:3 като гост на "Колорадо". Победата обаче донесе Дейвид Савард с точен изстрел 61 секунди преди сирената.