Дебют на олимпийската сцена направи дисциплината монобоб при дамите в спорта бобслей.

Дълго време скоростните спускания по улеите бяха запазена територия само за мъже, но от началото на века се появиха първите дамски дисциплини. Те обаче бяха само при двойките.

Днес за първи път се проведе и индивидуална надпревара, а две американки окупираха първите две места, грабвайки историческото първо злато и сребро от тази дисциплина.

На първо място се класира канадската ветеранка Кайли Хъмфрис, която обаче след доста успешна кариера за родината си, през 2018-а реши да започне да се състезава за САЩ.

И днес с общо време от 4:19.27 минути от четирите спускания, тя донесе златен медал за Щатите. Тя до голяма степен си го осигури с първите три спускания, в които бе най-бърза, а в последния си опит тя просто не трябваше да допуска сериозни грешки, за да изпълни целта си.

Хъмфрис бе със 1:54 секунди по-бърза от другата американка в надпреварата - Елана Тейлър. 37-годишната състезателка спечели медал на четвърта поред Олимпиада, след като в двуместния боб има един бронз и две сребърни отличия.

Третата поизиция отново отиде в Северна Америка, като я завоюва канадката Кристин де Бруин.

Участие в дебщта на тази дсициплина взе емблематичния ямайски боб. В него ме Жасмин Фенлатор-Викториан, която завърши на предпоследното място, изпреварвайки Лидия Хунко от Украйна.