Когато светлините на Олимпийското село угаснат, в историята остават медалистите, емоциите и спомените, които игрите ни подариха, както и вълшебните кадри, запечатани в обективите на фотографите в Пекин.

А тези кадри запечатаха емоции. Такива на неподправена радост, такива на пълно изтощение и емоции на разочарование.

Разбира се, нямаше как да се мине и без серията куриозни снимки, защото за разлика от летните игри, то на леда паданията са далеч повече и доста по-болезнени.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ НА ОЛИМПИАДАТА ТУК >>>

Игрите в Пекин ни предложиха 16 вълнуващи и изпъстрени със спорт дни, а някои от най-забележителните кадри може да видите в нашата галерия.

Сред подборката на МОК имаше и българска следа, която включваше участничката ни в алпийските ски Ева Вукадинова.

По време на нейното участие в слалома, тя попадна в доста необичайна ситуация, защото неориентиран човек от поддръжката на пистата едва не се изпречи на пътя й.

Нашата Ева Вукадинова се сблъска с доста необичайна ситуация в алпийските ски

Снимка: Getty Images

Това със сигурност я разконцентрира, а впоследствие организаторите позволиха на Вукадинова да се пусне още веднъж.

Един от най-емоционалните моменти на Олимпиадата дойде в последния ден, когато Джеси Дигинс донесе сребро на САЩ в от маратонската дисциплина в ски бягането.

Изтощението в бруталния китайски студ обаче бе толкова голямо, че Дигинс дори нямаше сили да се зарадва. Тя просто падна на снега, а медицинското лице на американския тим просто я постави в седнало състояние и я зави с националния флаг.

Джеси Дигинс нямаше сили дори да се зарадва на среброто си

Снимка: Getty images

Но встрани от тези емоции, Олимпиадата предложи и доста забавни моменти, като това приземяване на представителя на домакините Дзунян Дзя.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ НА ОЛИМПИАДАТА ТУК >>>

Приземяване по глава

Снимка: Getty images