Темата "Антъни Иванов" в българския спорт очевидно не е затворена, въпреки че плувецът ни е наказан за 2 години заради "нарушаването на антидопинговите процедури", като санкцията е валидна до октомври 2024-а.

Отделно Българската федерация извади от спорта за 3 г. състезателя за уронване на престижа на организацията с непрестанни медийни изяви и такива в социалните мрежи.

Сега обаче на дневен ред е нова публикация там от Иванов, който показа документи, озадачаващи със съвпадение на дати.

Не е ясно кой от тях какво точно представлява като юридическа стойност, защото са постнати като снимки във Фейсбук.

Но ясно се чете и е очевидно, че в единия случай става дума за писмо от Антидопинговата комисия до него, в което се пита защо не е бил намерен за тест на 6 април 2021 г. на указан адрес в София.

Друго заключение (или извлечение), което е представено към делото, което бе разгледано и от Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС), твърди, че Иванов е дал негативен тест във Варна на същата дата - 6 април 2021 г.

Което няма как да е възможно дори чисто физически.

"Пропуснат тест" и НЕГАТИВЕН тест за един ден? Плюс НЕГАТИВЕН три дни преди това. Май не се "КРИЯ". Май някой друг си КРИЕ нещо друго. Чаках го това нещо да го видя с нетърпение.

Сега как ще бъде потулено и обяснено това нещо? Хем "ПРОПУСНАТ" в София, хем НЕГАТИВЕН във Варна. В един и същ ден?

Накрая съм наказан аз?", написа във Фейсбук плувецът.

Припомняме, че през юни 2023-а санкцията му бе потвърдена от КАС със стара дата и до октомври 2024-а той не може да се състезава в международни първенства. Това означава, че пропуска Олимпиадата в Париж идното лято.

Наказанието от Антидопинговата комисия дойде за пропуснати допинг тестове, като не е осигурил правилни данни за местонахождението си. Но именно в един такъв случай, според показаните от него документи, излиза, че е дал проба на същата дата, за която е отбелязано, че не е бил наличен да го направи.