Антъни Иванов избухна с поредния гневен пост срещу Българската федерация по плуване.

Това се случи ден, след като бе обявено, че на Световното първенство във Фукуока следващия месец ще изпратим трима плувци, сред които не е Иванов.

Взаимните обвиненията между Иванов и федерация започнаха преди няколко месеци, някъде около периода, в който плувецът бе с временно спрени състезателни права заради нарушаването на правата за местонахождение, заради което не бе открит за проверка.

Впоследствие той обжалва наказанието и временно правата му са възстановени, но след случката имаше спорове между него и федерация за нов договор, както и странни послания на самия Ивано за отказване от спорта.

При прибирането му за държавното първенство през април пък той бе подложен на няколко допинг теста, за които обвини федерация, а след обявяването на състава за Световното, Антъни Иванов написа:

"Интересно решение на федерацията. Знаете моето мнение, знаете и тяхното. Аз чакам делото си и решението от него. Вярвам, че съм невинен, тренирам, подготвям се за олимпийските игри в Париж и не искам да имам общо с който и да е.

Има Господ и той знае кой се крие, кой не се крие, кой е чист и кой е мръсен. Истината ще излезе наяве рано или късно. За това в българското плуване има 2-3 човека, които са оставали на високо ниво повече от 2-3 години. Не очаквайте обаче, че аз ще се върна в националния отбор дали без, дали с или дали след наказание. Моето име ще остане в историята на българското плуване без значение дали им се иска или не на някои хора. Нека пожелаем успех на участниците!"