Допинг тест очакваше звездата ни в плуването Антъни Иванов при кацането му на българска земя.

Това сподели самият той със снимка в социалните мрежи, като загатна, че няма нищо случайно в случващото се.

"Това е случайно!!!", написа плувецът, който от доста време е в скандал с родната федерация, а в последните седмици се стигна до размяна на обвинения между двете страни.

23-годишният плувец учи и тренира в САЩ, но се прибра у нас за държавното отборно първенство, където ще гони квота за Световното първенство в Япония, на което път ще търси квота и за Олимпиадата в Париж следващото лято.

В края на миналата година правата на Иванов бяха временно спрени, след като той наруши антидопинговите права за местонахождение и не бе открит за допинг проверка.

Впоследствие обаче плувецът обжалва това решение пред Спортния арбитраж и правата му бяха възстановени.

Последните драми около него бяха свързани с договора му с българската федерация, който той и адвокатът му Георги Градев отказаха да подпишат.

Едната причината бяха условията, които по думите на адвоката са като на продавач в супермаркет, а другата причината е в заложените в контракта забрани, с които плувецът не е бил съгласен.

Родната федерация веднага отговори с пресконференция и така се стартира една неприятна размяна на обвинения, а за капак Антъни Иванов бе подложен на допинг тест по-малко от 24 часа след кацането си у нас.

Естествено, че няма как да знаем дали това е случайно или не, но според плувеца със сигурност зад тези действия стои умишлен ход на федерацията.