Полина Трифонова даде победоносно начало на българското участие на Олимпиадата в Токио.

29-годишната състезателка по тенис на маса отстрани в квалификациите шампионката на Африка от 2010 година Сара Анфу (Камерун) с 4-1 (8:11, 11:8, 11:6, 11:5 и 12:10) и така си осигури място в основната схема.

В първия кръг там Трифонова, която е национална шампионка на страната, ще има за съперничка Сара де Нуте от Люксембург.

Анфу обърна Трифонова от 4:6 в първия гейм, а във втория поведе с 6:4, но българката успя от своя страна да осъществи обрат, а след това започна видимо да играе по-добре и по-добре и напълно заслужено стигна до победата.

Снимка: Димитър Вельов/БТА

“Радвам се. Вълнувах се доста преди мача. Все пак това ми първа Олимпиада, първи мач. Но в края на краищата съм доволна, че успях да спечеля, независимо от това, че не играх на 100 процента, а може би на около 50. Но това беше достатъчно, за да мина този кръг. Доволна към, че в края нещата се развиха в моя полза, но се надявам довечера да играя по-добре. Ще дам всичко от себе си, както и в този мач", коментира Трифонова.

Тя е третата представителка на родината ни в тениса на маса на олимпийски игри след Мариано Луков в Сеул през 1988 година и Даниела Гергелчева в Барселона прз 1992 година. 

Така Трифонова донесе на страната ни първа победа в този спорт на Олимпиада след 33 години чакане. Втората среща на Полина е от 15:45 часа българско време днес.