Условията, при които участниците на Олимпиадата в Пекин са поставени под карантина, са под всякаква критика. Негодуванието е голямо и заради това, че не всички спортисти с положителни тестове биват пратени във въпросните карантинни хотели, а част от тях изкарават изолационния период в олимпийското село.

От германския лагер определиха стаята, в която трикратния олимпийски шампион Ерик Френцел кара карантината си, като “неприемлива”. Забележки има към чистотата, качеството на храната, както и интернета, с който има проблеми.

“Стаята трябва да е достатъчно голяма, за да прави упражнения. Хигиената също е под въпрос, храната трябва да идва редовно и трябва да се правят поне по два PCR теста на ден. Самият Ерик ни се оплака и работим в посока подобрение на нещата”, каза шефът на германската делегация - Дирк Шимелпфениг.

Френцел и друг германец, който се състезава в северната комбинация, Терънс Вибер, са под карантина от петък.

Руската биатлонистка Валерия Васнецова, която също е под карантина, се оплака от болки в стомаха, цялостно неразположение и лоша храна. По думите ѝ проблемите идват именно от храната, като яде само паста, защото препеченото месо и картофите, които получава са “невъзможни” за ядене, а освен това няма никакви зеленчуци. Тя е под карантина вече пет дни и сподели в социалните мрежи, че е свалила няколко килограма.

Белгийската състезателка по скелетон Ким Мейлеманс пък бе върната от карантинния хотел в олимпийското село, сле дкато се оплака от състоянието на стаята си и липсата на каквато и да е информация за случващото се.