Две руски националки по биатлон, както и треньорът на отбора не отпътуваха за Олимпиадата в Пекин, която започва след седмица. Същият проблем сполетя и други двама членове на делегацията - физиотерапевт и човек от обслужващия екип.

Ирина Казакевич и Валерия Васнецова са останалита в Москва, както и Михаил Шашилов, който е селекционер на женския тим на рускините. Според местните медии става въпрос за документален проблем - те трябва да покажат допълнително доказателство, че вече са преболедували COVID-19.

Освен това Казакевич има проблем с официалното приложение, което всички олимпийци ще ползват - My2022. Там информацията е персонализирана за всеки един участник.

Васнецова и Шашилов пък не са попълнили всички необходими данни в мобилното приложение, като времето им да разрешат проблемите си вече изтича.

Човекът от обслужващия екип на биатлонистите всъщност е неговият ръководител - Александър Печерски. Ако той не пътува за Пекин, това ще е голям удар за целия тим, защото Печерски вече бе в китайската столица и тества съоръженията, изучавайки атмосферните условия и спецификата на снега.

Най-лошият сценарий е двете състезателки и треньорът им да не бъдат допуснати, като тогава ще трябва да бъдат извикани две от резервите.

Олимпиадата започва на 4 февруари.