Британецът Крис Фрум ще пропусне тазгодишното издание на "Тур дьо Франс". 38-годишният ветеран изненадващо остана извън състава на "Израел Премиър-Тех" за Обиколката на Франция, която предстои следващия месец и е най-голямото събитие в света на колоезденето.

Новината идва само няколко дни след изказване на Фрум, че си е поставил за цел да спечели етапна победа тази година. Сега обаче той остана извън списъка с осем състезатели, които ще представят отбора във Франция през месец юли.

Вместо него лидери на отбора ще бъдат Майкъл Уудс (Канада) и Саймън Кларк (Австралия), а останалите избрани са Гийом Бойвен и Юго Уле (Канада), Ник Шули (Австралия), Кристс Нейландс (Латвия), Корбин Стронг (Нова Зеландия) и Дилан Тьонс (Белгия.

Фрум спечели реномираното състезание през 2013, 2014, 2016 и 2017 година. През 2019-а той претърпя тежко падане, при което получи множество фрактури и се завърна в спорта чак в края на 2020-а, когато кара в "Ла Вуелта" - Обиколката на Испания.

Двата триумфа в "Тур дьо Франс" не са единствените значими постижения на британската звезда. Той има две победи в "Ла Вуелта", както и един успех в Обиколката на Италия през 2018 година.

В трите значими състезания е спечелил общо 14 етапа.

Тазгодишното издание на Обиколката на Франция, което е под №110 в историята, ще започне на 1 юли в испанския град Билбао и ще приключи на 23 юли на "Шан-з-елизе" във френската столица Париж.