Пълните трибуни на "Стад дьо Франс" в Париж видяха перфектният старт на Световното първенство по ръгби, в който домакините сломиха не кой да е, а големия фаворит Нова Зеландия.

Французите победиха "Ол Блекс" с 27:13, с което нанесоха на своя опонент първата му загуба в груповата фаза на Световно по ръгби.

Легендарната хака на "Ол Блекс" смълча стадиона за момент, а след това това направи и Марк Телеа, който още във втората минута реализира есе и загатна на феновете по трибуните, че вечерта може да се превърне в кошмар.

Това обаче не се случи. Още до полувремето Франция обърна резултата след три успешни шута на Томас Рамос.

Снимка: Getty images

Сценарият обаче се повтори с началото на второто полувреме, когато Марк Телеа реализира второто си есе за аванс от 13:9 в полза на Нова Зеландия, но доста странно всичко в играта на "Ол Блекс" рухна.

Последваха невероятни 30 минути за Франция, в които с есета на Дамиан Пино и Мелви Жамине, към които те прибавиха и три точки с шут, "петлите" успяха да спечелят с 27:13.

Поражението едва ли ще се окаже фатално за новозеландците, които по всяка вероятност ще продължат към елиминациите като втори тим в групата, или поне такива са очакванията на всички специалисти.

Този мач на откриването обаче ясно показа, че кандидатите за спиране на "Ол Блекс" са доста, а всеки от тях има своите аргументи.

Снимка: Getty images