Двамата финалисти от световното първенство по снукър - Рони О'Съливан и Джъд Тръмп, влязоха в задочен конфликт по време на големия турнир Шампион на шампионите в Болтън.

Световният №1 Рони и третият в ранглистата Тръмп отново играха на финал един срещу друг, и пак победата бе за Ракетата след 10:6 фрейма.

Двамата показаха огромно взаимно уважение след финала на Световното първенство, но този път ситуацията беше малко по-различна.

В осмия фрейм световният шампион от 2019-а Тръмп успя да направи фантастичен максимум или иначе казано максимална серия от 147 точки, за да намали изоставането си на 2:6.

Перфектният фрейм вдигна публиката на крака и предизвика вълна от възгласи и аплодисменти, но същото не може да се каже за Рони О'Съливан, който остана на мястото си с ледена физиономия без да поздрави своя съперник, както повелява етикетът на джентълменския спорт.

След края на мача и съответно турнира, 33-годишният Тръмп сподели, че е изненадан от липсата на поздрав след седмия си максимум в кариерата.

"Празнувах своите 147, оставих щеката си на масата и очаквах Рони да се изправи и да ми каже "добра работа". Обикновено така се прави. Специален момент е за всеки и щеше да е хубаво да изрази своята признателност.

При 6:2 в негова полза той играе добре и знае, че ще спечели мача. Прекалено е добър, за да допусне обрат. Човек би очаквал от него в тази ситуация да е релаксиран и да направи нещо хубаво, особено след отношението му на финала на световното първенство.

О'Съливан също бе запитан по темата и се защити, споделяйки, че е бил изцяло фокусиран върху мача.

"Брилянто е, че Джъд направи 147, но имах мач за играене. Хората имат различно мнение по въпроса, но аз не се интересувам какво си мислят, че е трябвало да направя", каза Ракетата.

Той получи големи критики от легендите Стивън Хендри и Кен Дохърти, които гледаха с интерес турнира. Седемкратният световен шампион Хендри заяви, че Рони е трябвало поне да стисне ръката на съперника, най-малкото, защото води с 6:1 фрейма.

Дохърти добави, че Тръмп е заслужавал уважение, защото е направил много впечатляваща серия от 147 с някои трудни удари и то при толкова голямо напрежение заради изоставането в резултата.