Бейзболен фен на име Кори Юманс във вторник улови рекордния 62-ри хоумрън на звездата на Ню Йорк Янкис Аарън Джъдж, а часове по-късно е получил предложение да продаде топката за 2 милиона долара.

Джей Пи Коен, който е президент на компания "Мемъри Лейн" в Тъстин, Калифорния, каза пред Асошиейтед Прес, че е изпратил официална оферта на стойност 2 милиона долара на мъжа, който грабна историческия сувенир по време на мача на стадион "Лайф Фийлд" в Арлингтън, щата Тексас.

Коен добави, че все още не е получил отговор от Юманс.

"Мисля, че това е оферта, която е доста над цената, която той би получил другаде, ако реши да продава топката", каза Коен.

Юманс бе на един от първите редове в секция 31 на лявата част на стадион "Лайф Фийлд", когато улови безценната за колекционерите топка.

62-рият хоумрън на Аарън Джъдж е абсолютен рекорд за Американската лига в рамките на един сезон. До момента рекордът се държеше от Роджър Марис, който има 61 хоумръна за един сезон. Пред Джъдж има шестима други бейзболисти с повече хоумръни, като най-голям брой постига Бари Бондс, който има 73. Постиженията и на шестимата играчи от Националната лига обаче са постигнати благодарение на използването на различни стимулиращи препарати в периода от 1998 до 2001 година. Това прави и резултата на Джъдж от 62 хоумръна толкова значим в очите на голяма част от феновете на бейзбола, пише БТА.

В момента най-скъпо продадената бейзболна топка е на бейзболиста Марк МакГуайър. Тя смени притежанието си за 3 милиона долара, когато през 1998 година той постигна невижданите дотогава 70 хоумръна в рамките на един сезон.

Коен каза, че ако Юманс приеме офертата му, той е готов да даде под наем на Ню Йорк Янкис топката на Джъдж. Така тя ще може да бъде поставена в музея на "Янки Стейдиъм".