Полупланинският деветнадесети етап на тазгодишния "Тур дьо Франс" предложи много емоции и словенска победа, но не на Тадей Погачар.

Триумфът отиде за неговия съотборник Матей Мохорич от "Бахрейн Викториъс" след страхотен финален спринт срещу датчанина Каспер Асгрен от "КуикСтеп", който бе буквално на сантиметър от триумф във втори пореден ден.

Мохорич спечели с фотофиниш и след това трудно сдържа сълзите си, като това беше трета етапна победа на неговия отбор. Той, както и преди това Пейо Билбао и Вут Полс, посветиха победите си на загиналия си през тази година съотборник - швейцареца Джино Медер.

В интервюто си след етапа Мохорич даде емоционална реч за трудностите, които изпитват професионалните колоездачи и колко много означава тази победа за него.

Тя е негова трета в Тура, като през миналата година 28-годишният словенец спечели два етапа.

Трети днес завърши австралиецът Бен О'Конър от "Ситроен", който първи отвори финалния спринт между тримата, но не успя да удържи на темпото на другите.

Четвърти пък завърши четирикратният етапен победител Яспер Филипсен от "Алпесин Декьоник", след като спечели пореден спринт на голяма група, но този път не за първото място.

В генералното класиране за жълтата фланелка промяна няма. Бъдещият шампион Йонас Вингегор и другите лидери завършиха на 13 минути зад победителя. Рaзликата на датчанина от "Йъмбо Висма" с втория Тадей Погачар от "ОАЕ" остава 7:35 минути.