Олимпийският шампион Клеман Ноел спечели емблематичния нощен слалом в Шладминг (Австрия), кръг от Световната купа по спи-алпийски дисциплини.

Французинът кара безгрешно и с доза късмет заради грубите грешки на своите опоненти, успя да спечели своята десета победа в Световната купа.

Ноел бе седми в първия манш, но направи безгрешнно второ спускане и с общо време от 1:48.97 минути, донесе първа френска победа в Шладминг от 12 години насам.

Втори се нареди швейцарецът Рамон Ценхаузерн, останал само на 0.07 секунди от първото място, а трети завърши новата норвежка звезда в слалома - Лукас Браатен.

След първия манш най-добри времена с убедителна преднина дадоха Мани Фелер (Австрия), Хенрик Кристоферсен (Норвегия) и Даниел Юл (Швейцария), но и тримата допуснаха груби грешки и останаха извън подиума.

За съжаление грешка от прекалено агресивния старт допусна и нашият Алберт Попов. Той стартира с най-предния в кариерата си 12-и стартов номер, но така и не преодоля първия манш заради пропусната врата.

В генералното класиране за Големия кристален глобус лидер продължава да е Марко Одермат от Швейцария със 1186 точки, следван от норвежците Александър Аамод Килде с 961 и Хенрик Кристоферсен със 734.

В надпреварата за Малкия кристален глобус в слалома, лидер е Лукас Браатен с 430 точки, следван от норвежкия си сънародник Хенрик Кристоферсен с 389, а трети е Даниел Юл от Швейцария с 334.