Ален Хубулов спечели девети медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като стигна до напълно заслужено трето място в тежката категория до 125 кг свободен стил, предаде БТА

Хубулов се бори великолепно на турнира и на четвъртфиналите дори поведе на легендарния грузинец Гено Петриашвили, но стара контузия го спря в тази схватка. Българският национал се включи в днешните репешажи и надви с 10:0 австриеца Йоханес Лудешер, след което се изправи срещу състезаващият се с неутрален статут Дзанис Храмянков.

Беларусинът също нямаше шанс срещу 22-годишния Хубулов. Храмянков загуби първата точка за пасивност на старта, а във втората избута съперника си извън кръга и поведе с 2:0. Хубулов записа още една точка преди края и спечели с 3:0 срещу Храмянков, въпреки че дори не се доближава до максималните килограми за категорията.

"Благодаря, че получих тази възможност. Сега съм с бронз, но целта е да печеля златни медали. Ако всичко е наред с контузията, ще участвам и на "Дан Колов", заяви Хубулов след схватката в тежка категория.

Треньорът на националите свободен стил Валентин Ангелов добави: "Не можем да бъдем недоволни. Той наистина се сбори много добре, но вчера страдаше от стара травма. Мисля, че заради това не успя да покаже всичко, което може".