Илиана Раева благодари на публиката в "Арена Армеец" и на състезателките, треньорките и всички, работили за успеха на тази генерация в художествената гимнастика, по време на бенефис-спектакъла "Сън" в четвъртък вечер.

"Уважаема прекрасна публика, този път се вълнувам много. За пореден път изпращам едни фантастични гимнастички, които дадоха много и получиха много емоции, любов. . . Целият този екип също даде много любов, за да спечелим този олимпийски златен медал, които наистина приляга на българската художествена гимнастика - започна обръщението си президентът на Българската федерация. - Тези момичета са моите воини и спечелиха този златен медал по безапелационен начин.

Наистина сме много силен и сплотен екип. Сега аз изпитвам спокойствие, удовлетворение и щастие, че го постигнахме. Благодаря и на Вас публиката за подкрепата. Благодаря и на Вас момичета! Прекрасни сте, ще ми липсвате много!

Снимка: Bulphoto

 

Олимпийските шампионки от ансамбъла в Токио 2020 - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се сбогуваха с публиката на шоуто.

"Това беше перфектният завършек на нашата кариера, няма смисъл да размисляме. Много мечтахме за този момент, точно за този спектакъл и се надявам да се е получило добре и да се е харесало на всички в залата. Винаги сме вярвали по един или друг начин, дори и да е изглеждало много невъзможно, дори да сме се проваляли, винаги сме вярвали и може би тази вяра ни помогна да стигнем до най-високото стъпало и разбира се, този колектив, който изградихме", каза капитанът Симона Дянкова.

"Тепърва ще осъзнаваме това, което постигнахме, но вече сме осъзнали, че сме олимпийски шампионки. Това, което направихме тази вечер, беше нашият последен танц, нашето последно излизане на килима и беше доста по-емоционално от олимпийските игри, тъй като единственото нещо, което успяхме да видим, защото ние се подготвяхме и преобличахме, бяха речите на г-жа Илиана Раева и г-жа Весела Димитрова и се разплакахме. Искаме да благодарим на всички хора, които работеха с нас, тези емоции вече ще ни липсват", каза Мадлен Радуканова.

Снимка: Bulphoto