Федерика Бриньоне спечели гигантския слалом в шведския зимен център Оре, след като направи слаб първи манш. Невероятно спускане във втората част на състезанието обаче я качи на най-високото място на почетната стълбичка, а самата тя описа победата си като "невъзможна", предвид представянето в първата половина на старта.

Италианката завърши с общо време от 2:11.02 минути, изпреварвайки с 0.33 секунди представителката на домакините Сара Хектор. Лидерката в Световната купа Лара Гут-Бехрами (Швейцария) приключи трета - с 0.40 секунди по-слабо време от това на победителката.

Бриньоне спусна първия манш за 1:12.10 минути, със секунда по-бавно от лидерката Хектор (1:10.94) и над половин секунда след Гут-Бехрами (1:11.55). Невероятно представяне и 58.92 секунди във втория обаче я изстреляха към върха.

"След първия манш си мислех, че е невъзможно да спечеля днес, но дадох всичко от себе си. Реално се надявах на място на подиума, като това бе целта за днес", заяви победителката.

С успеха днес Бриньоне запази надеждата жива за титлата в дисциплината и Световната купа.

Последният гигантски слалом за сезона е в Заалбах (Австрия) следващия уикенд, а разликата между лидерката Гут-Бехрами и Бриньоне е 95 точки преди финалната надпревара.

В календара генерално пък остават общо пет старта, а швейцарката води с 286 точки пред италианката