Почитателите на спортните залози могат да открият много и разнообразни възможности за извличането на максимално удоволствие от предложенията на букмейкърите.

През последните години спокойно можем да забележим, че всеки оператор се постара да създаде най-различни функции, с които да намали значително риска и същевременно да предостави колкото се може повече шансове за победа и изпълнение на дадена прогноза.

Едва ли някой би могъл да забрави онези популярни бели фишове, които практически позволяваха да се маркира само изходът на дена среща и нищо друго. Днес развлекателната индустрия дава много повече и спокойно бихме забелязали, че играчът има възможност не само да прави прогнози по време на самата среща, но също така да прекратява своя залог. Мнозина най-вероятно помнят еуфорията, която предлагаше новата функция кеш-аут.

Реномираните брандове бързо успяха да интегрират функцията и да предложат възможност за по-смели залози. Можем да я забележим като активна за всички спортни залози на bet365 и това не трябва да ни изненадва. Какво точно представлява?

Идеята е, че докато правим спортни прогнози и се надяваме на по-сериозни успехи, любимият отбор не винаги е на висотата, която се очаква от него. Нито един букмейкър не би бил особено очарован, ако остави неприятния спортен вкус, следователно винаги даден залог може да бъде прекратен, при това с минимална такса и възможност за поставянето на нов залог.

Кеш аут опцията е доста добра и в онези моменти, когато сме направили множествен залог и след успешни няколко срещи, започваме да виждаме далеч по-колебливото представяне на даден отбор.

Без въпросната опция, най-вероятно мнозина биха били разочаровани, а сега залогът се затваря и се взима печалба, която се преизчислява спрямо успешните срещи. При частичният залог, който също присъства в платформата, ситуацията е малко по-различна, но практиката на работа е приблизително идентична, но тук играчът трябва да направи още един избор.

Във въпросната платформа трябва да се избере възможността да за затвори само половината от залога си и съответно да вземе само половината от печалбата си. Останалата половина продължава да играе и евентуално се очаква от нея да достави останалата част от залога. С други думи, ако решим да се възползваме от тази опция, практически взимаме една стойност от печалбата си, а останалата продължава да е активна, за да не се налага да останем разочаровани в онези моменти, когато в късните минути любимият тим направи онова спортно чудо, за което само сме чували легенди.

Частичният кеш-аут би послужил в много и най-различни сценарии, когато се съмняваме, но не до степен, в която да се откажем от залога. С други думи, все по-често можем да открием, че различните оператори се опитват да предоставят максимален контрол на риска, но същевременно не ограничават удоволствието от играта. Именно тази политика продължава да печели вниманието на спортни фенове и почитатели на риска.

Очевидно е, че всеки клиент на бранда ще има огромната свобода да бъде дори по-рисков играч и винаги да има поне един резервен вариант, когато играта рязко промени своя курс. Може би точно тези големи подобрения помагат за по-сериозното развитие на индустрията. Очакваме да видим какво са подготвили букмейкърите през настоящата година, но със сигурност има още какво да видим в това отношение.