Най-мащабното бягане с кауза - "Wings for Life World Run" отбелязва 10 години от създаването си.

На 7 май, точно в 14 часа българско врене, хиляди души от десетки държави ще бягат, едновременно, за да подкрепят фондация "Wings for Life" в мисията й гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

В България за момента градовете, в коите ще се проведе организирано бягане са София и Варна, като се очаква в каузата да се включат организатори от Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно, независимо къде по света се намират.

Благодарение на специално създаденото приложение "Wings for Life World Run App", всеки може да бяга за каузата дори да се намира далеч от организирано бягане, като резултатът му ще бъде включен в генералното класиране сред всички участници по света.

В София бягането ще се проведе в "Борисовата градина". Във Варна бягането ще бъде в "Морската градина".

Повече информация за бягането в Борисовата градина може да намерите ТУК.

Още сега всеки има възможност да даде своя принос за каузата, като се запише за участие на 7-ми май или просто направи дарение към фондацията. Минималната такса, която всеки дарява чрез регистрацията си, е 8 евро, но ако желае, може да допринесе и с по-висока сума.

С участието си в кампанията всеки стимулира напредъка в изследователската дейност, която търси лек за гръбначните заболявания. В последните години все повече учени от цял свят считат, че дори и хроничните увреждания могат да станат лечими.

През миналата година в България участие в инициативата взеха 522 човека, а събраната сума бе над 10 000 лева.

Снимка:www.redbullcontentpool.com/