Колоездачът на "Куикстеп" Фабио Якобсен продължава да има много неприятен късмет в своята кариера, като за пореден път стана жертва на инцидент по време на финален спринт.

Ситуацията се разигра в края на седмия етап от Обиколката на Сан Хуан.

Нидерландецът правеше обичайния си спринт от вътрешната страна на финала, когато лицето му беше ударено с телефон докато фен снима зад огражденията.

Телефонът падна на земята между велосипедите, както и очилата на Якобсен, като до голяма степен това му коства етапната победа. Освен всичко нидерландецът получи неприятна рана на лицето.

През 2020 година той бе жертва на един от най-страшните инциденти в колоезденето през последните години. Тогава в първия етап на Обиколката на Полша падна след контакт в защитните ограждения заради Дилан Грьоневеген и бе в в кома за няколко часа. Освен това претърпя фрактури на черепа, счупен нос и десет счупени зъба.

Коментаторът на Евроспорт Брайън Смит призова за повече внимание, когато се изграждат защитните ограждения на финалната права. Той изтъкна, че инцидентът в Сан Хуан е можело да бъде много по-сериозен.

Другата голяма новина от обиколката на Сан Хуан е отказването на колумбиеца Еган Бернал, който не може да продължи заради контузия в коляното.