Младата надежда на българската спортна гимнастика Валентина Георгиева ще бъде дълго време далеч от спорта. 16-годишната националка се контузи вчера по време на финала на прескок на Европейското първенство в Мюнхен, а днес стана ясно, че е със скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно.

Това заяви президентът на родната федерация Красимир Дунев.

"Не й направиха ядрено-магнитен резонанс, а само снимка, но според мнението на двама лекари става въпрос за скъсана предна кръстна връзка. Утре в България ще премине пълни медицински прегледи, но най-вероятно ще се наложи операция и ще бъде извън залата около девет месеца", заяви Дунев, цитиран от БТА.

Коляното на Георгиева е подуто и тя се чувства по-зле днес, допълни шефът на гимнастиката.

Валентина е получила най-голямо съдействие от лекарския щаб на Великобритания непосредствено след контузията. Тя се прибира у нас в 23:00 часа тази вечер.

По-рано за Германия отпътуват представителите ни при мъжете и младежите, на които предстои участие на Европейското. Йордан Александров, Дейвид Хъдълстоун, Теодор Трифонов, Димитър Димитров и Райън Радков ще ни представят при мъжете, а Даниел Трифонов, Божидар Златанов, Здравко Добрев, Руслан Делибалтов и Давид Иванов - при младежите.