Олимпийският шампион в свободната борба Абдулрашид Садулаев е бил заразен с COVID-19. 24-годишният руснак, който спечели титлата в категория до 97 килограма на Олимпиадата в Рио де Жанейро, призна, че е подценил вируса.

Известният с прозвището си "Руския танк" спортист има богата на успехи визитка, в която фигурират четири световни и четири европейски титли, както и два златни медала от Европейските игри. 

"Признавам, че аз, както и повечето ми сънародници, не придавах много значение на коронавируса. Подценявахме болестта, не усещахме опасността и заплахата. Аз сам станах преносител, прехвърлих го на моето семейство, както и на приятели, а за съжаление част от тях вече не са сред нас", заяви борецът в профила си в Instagram.

Той призова хората да останат по домовете си и да спазват по-стриктно наложените мерки, за да може всичко да отмине по-бързо.

"Обикновено по празници отивам в планината, за да посетя дядо си и роднините си, но тази година ще наруша традицията", обясни той и помоли хората, които празнуват Рамазан байрам, да го направят у дома. 

Последната информация сочи, че в Русия има близо 318 хиляди случая на COVID-19. Оздравелите са почти 93 хиляди, а починалите - малко повече от 3000.