Кошмарните кадри и новината за контузията на суперзвездата в американския футбол Аарън Роджърс продължават да доминират вестите зад Океана.

Легендарният куотърбек дебютира за новия си отбор Ню Йорк Джетс в първия кръг срещу Бъфало, след като изкара 18 години в Грийн Бей. Но Роджърс скъса ахилесово сухожилие и е аут за 12 месеца, практически пропускайки целия сезон, а и под въпрос за старта на следващия.

"Разбит съм, но ще се върна по-силен от това - каза играчът близо 48 часа след контузията. - Знам, че преди изгрева е най-мрачно."

Джетс обаче, които инвестираха невероятно много в трансфера му, не само във финансов аспект, се чудят как да компенсират загубата.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ КОШМАРНИЯ МАЧ И ТРАВМАТА НА ААРЪН>>>

И се роди идея, която като снежна топка се търкаля по "склона" на социалните мрежи и новинарските емисии в Щатите. Да се върне Том Брейди с договор само за този сезон!

След отказването на митичния Том, точно Аарън Роджърс остана най-голямото име в НФЛ. Брейди е седемкратен шампион, но се оттегли през януари и не е тренирал, като си взе година почивка, преди да стартира кариера като тв анализатор.

Не е ясно каква би била реакцията му на такава оферта, нито пък дали има реалистична възможност да се случи. Титулярен куотърбек на Джетс след травмата на Роджърс трябва да е Зак Уилсън, който е голям талант и бе взет с висок избор в драфта преди година. Но към края на миналия сезон формата мупадна, той бе освиркван дори от собствените му фенове и самоувереността му е почти срината до нула.

Ако се добави човек с опита и репутацията на Брейди до него, като подкрепа и резервен вариант, вероятно това може и да сработи, анализират в Щатите. И зоват Том да облече екипа за няколко месеца, с което да разпали пак огъня на огромен интерес към лигата, както се случва всеки път, когато неговото име е намесено.

Другата голяма полемика там е за изкуствените терени, все още широко разпространени в НФЛ. Според немалко експерти това е една от причините не само за тази тежка контузия, а и за цяла серия такива - най-вече в глезени и ахилеси.