Милена Тодорова за върши на 31-о място в спринтовата дисциплина от Световното първенство по биатлон, което се провежда в Оберхоф.

Българката започна състезанието силно и направи чиста стрелба на легнал, но на прав на два пъти не уцели мишените и завърши с изоставане 1:45.6 спрямо победителката.

Световна шампионка стана бившата ски-бегачка Денизе Херман от Германия, която беше перфектна в стрелбата и измина трасето за 21:19.7 минути.

Това е втора световна титла на Херман след тази в преследването през 2019 година. Тя обаче за първи път триумфира в спринта, като в предишните издания имаше шесто, пето и четвърто място. Освен двата златни медала, тя може да се похвали с четири сребърни и един бронзов след само четири световни първенства.

Със златния медал се размина шведката Хана Йоберг, която също не направи грешка в стрелбата, но времето й беше с 2,2 секунди по-бавно от Херман.

За Йоберг това е първи медал от спринт на световно първенство, като тя има титла от индивидуалната дисциплина преди три години.

Нейната сънародничка Лин Першон днес завоюва бронза след също чиста стрелба и изоставане от 26,2 секунди. Това е първи медал за Першон от Световно извън щафетните бягания.

19-годишната Валентина Димитрова завърши на 67-о място с две грешки в стрелбата и на 3:03.9 минути зад победителката.

Лора Христова пък е 78-а с три грешки и изоставане от 3:40.8 минути. Спринтът завършиха 95 състезателки.