Едмонд Назарян спечели първо отличие за България от провеждащото се в Букурещ европейско първенство по борба. Той стори това в класическия стил в категория до 63 килограма, побеждавайки след изключително здрав битка Стефан Клеман (Франция).

Българинът, който качи три килограма, за да се състезава в тази категория, спечели срещу френския си съперник благодарение на успешна защита и критерий при равенство в точките - защото срещата им приключи при резултат 1:1.

Шампион в тази категория стана Мурад Мамадов от Азербайджан, който обърна Назарян в полуфиналите. Сега на Едмонд му предстои да сваля от теглото си, за да участва в категория до 60 килограма на предстоящите олимпийски квалификации в Баку и Истанбул.

Другият ни представител в малкия финал Стефан Григоров падна с 0:8 от арменеца Манвел Хачатрян и остана пети в категория до 55 кг

Утре в двубой за бронза в категория до 82 килограма ще се бори Айк Мнацаканян. По-рано днес той отстъпи с 1:5 от Алперен Бербер (Турция) в полуфиналите в Букурещ.