Двукратният европейски шампион за кадети Едмонд Назарян се класира за полуфиналите в дебюта му при мъжете на държавния личен шампионат по класическа борба. Синът на Армен Назарян спечели две победи на надпреварата в зала "Христо Ботев", включително срещу титуляра на националния тим в категорията до 55 кг - Недялко Петров.

Стартът бе срещу Христо Тошев, като Назарян спечели с 8:0. Последва много напрегната среща с Петров, завършила 20:12.

"Лесно си печели точките и лесно ги губи", коментира кратко срещата Армен Назарян, старши треньор на националния отбор и баща на таланта.

За място на финала Назарян-младши ще спори с Борислав Марчев.

В останалите категории титулярите стигнаха безпроблемно до полуфиналите. Най-много срещи се наложи да направи Айк Мнацаканян. В категория до 77 кг бронзовият медалист от световно и европейско първенство в по-долната категория, постигна 3 победи - над Иво Стоянов с 9:0, Атанас Колев с 8:2 и Велислав Крумов с 8:0. И по-късно ще излезе срещу Теодор Домозинов в полуфиналите.

Световният вицешампион от 2018-а Кирил Милов отново показа класа в категория до 97 кг. Той набързо повали съперниците си без да даде точка - 8:0 срещу Юлиян Арнаудов и Асен Табаков. А на полуфинала ще спори с Ради Недков.

Европейският шампион от 2017-а Тарек Абделслам пък стартира с туш срещу Мариян Маринов, на четвъртфиналите Георги Чакъров се отказа, Така на полуфинала натурализираният у нас египтянин ще се бори с Борислав Василев.

При 60-килограмовите капитанът на националите Иво Ангелов спечели срещу Марио Михайлов след отказ на съперника и следващият му противник ще бъде Андрей Георгиев.

Утре започват схватките при жените, а техният жребий ще бъде теглен по-късно днес. В събота стартират свободняците.

Надпреварата е и за определяне на националните ни отбори за предстоящите олимпийски квалификации, както и за Евро 2020 през февруари в Рим.